Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Ple de marš aprova les accions a dur a terme aquest any dins del Pla Municipal de Prevenciˇ de DrogodependŔncies

El dijous 16, la sessiˇ ordinÓria del Ple de l’Ajuntament corresponent al mes de marš va aprovar, per unanimitat, el Pla d'accions 2017 del Pla Municipal de Prevenciˇ de DrogodependŔncies. El Pla Municipal de Prevenciˇ de DrogodependŔncies, de periodicitat quadriennal, estableix una revisiˇ anual amb la intenciˇ de poder fer un seguiment mÚs especÝfic de les accions que s’hi desenvolupin. De fet, s’ha realitzat tenint en compte l’avaluaciˇ de l’any anterior i els resultats del treball realitzat juntament amb la comissiˇ tŔcnica. En aquest sentit, el regidor de Salut P˙blica, Albert Alfaro, va destacar la prevenciˇ com a principal acciˇ per aquest any, “aixÝ com la incorporaciˇ per part de l’organitzaciˇ Projecte Home al Grup motor del Pla”. Aquest organisme es dedica a la prevenciˇ, tractament i rehabilitaciˇ de les drogodependŔncies. Alfaro va agrair especialment el treball fet pel grup municipal d’ICV-EUiA, que havia quedat recollit al document amb la incorporaciˇ de prop d’una vintena d’esmenes centrades en posar a l’abast mÚs informaciˇ i vetllar per la regulaciˇ de la venda. Entre les accions contemplades tambÚ es preveu dotar d’especial atenciˇ a les famÝlies de drogodependents.  “Amb aquestes modificacions, els principals beneficiaris sˇn les famÝlies, ja que els dotem de recursos per treballar per a la prevenciˇ”, va dir MÓxim FÓbregas. El portaveu de Ciutadans, Frans AvilÚs, va demanar indicadors d’efectivitat del Pla encaminats a reduir la problemÓtica i, per part del PSC, Monika Gonzßlez, tambÚ va reflexionar sobre la importÓncia d’aquest fet .

TambÚ es van aprovar inicialment pel conjunt del plenari les bases especÝfiques reguladores de la concessiˇ d'ajuts econ˛mics individuals de carÓcter social, a atorgar pel procediment de concurrŔncia competitiva. Aquests ajuts econ˛mics inclouen, tal i com va explicar la regidora d’Ensenyament, Meritxell Blanch, l’adquisiciˇ de llibres i de material escolar, l’escolaritzaciˇ a les escoles bressol municipals i els ajuts per a menjador de les escoles bressol municipals.  Aquest punt va tenir una esmena de la CUP, que no va prosperar,  i diverses d’ICV-EUiA, que van ser acceptades en la seva totalitat i eren referides a l’augment d’ingressos lÝmit per a poder optar als ajuts, a la modificaciˇ dels criteris d’atorgaciˇ de punts i a l’augment dels imports dels ajuts de les famÝlies beneficiÓries.

El darrer punt de l’ordre del dia, la presa de raˇ de la ren˙ncia voluntÓria al cÓrrec de regidora de l’Ajuntament, formulada per Laia Noy i Oliveras, tambÚ va tenir especial transcendŔncia al plenari. La ren˙ncia de Noy Ús fruit d’un relleu pactat dins del partit i la candidata a qui, en principi, li correspon entrar, per ordre de substituciˇ, Ús Rosa Subirats i Naval. Durant les seves paraules d’acomiadament, Noy va justificar la seva ren˙ncia amb els ideals del partit “que defugen de la professionalitzaciˇ dels seus representants” i va recordar a la seva companya de partit, Sandra Miras, que ella tambÚ havia de presentar la ren˙ncia. L’alcalde, Jaume Oliveras, va tenir paraules d’agra´ment per la tasca de la regidora durant els darrers 22 mesos.

Tot seguit, l’altra regidora de la CUP, Sandra Miras, va prendre la paraula per justificar la seva negativa a deixar el cÓrrec. “La renuncia Ús voluntÓria i personal i jo la respecto”, va dir Miras, per˛ “el relleu com a regidora s’hauria de fer dos anys desprÚs de la presa de possessiˇ del cÓrrec, que correspon al juny de 2017, i fins llavors, el meu compromÝs de treballar estarÓ intacte”. Ja en el torn de paraula del p˙blic assistent, va prendre la paraula un representant de l’assemblea local de la CUP El Masnou per dir que “el projecte de la CUP Ús un projecte colĚlectiu i les funcions del regidor estan a disposiciˇ de l’assemblea local i han de ser respectades”. En aquest sentit, es va referir a la negativa de Miras com “una violaciˇ flagrant del codi Ŕtic del partit i no la reconeixem com a representant de la CUP”. El portaveu va afegir que “en breu iniciarem els trÓmits perquŔ sigui expulsada del partit a fi que passi a ser una regidora no adscrita”. Miras va tenir resposta per a les dures paraules d’aquesta intervenciˇ dient que “hi ha hagut un intent de mediaciˇ i vull ser prudent i respectuosa amb tot el procÚs per˛ ja hi haurÓ moment d’explicar al poble, amb transparŔncia, aquesta situaciˇ”.

Altres punts aprovats:

  • Primera pr˛rroga del Conveni regulador de les relacions i normes d'actuaciˇ entre l'Ajuntament del Masnou i Sorea, Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas, SA, com a entitat subministradora d'aigua, per a la liquidaciˇ i cobrament de les quotes relatives a la taxa pel servei de clavegueram, amb efectes des del 30 de marš de 2017 fins el 29 de marš de 2018. Va ser aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (ERC-AM-MES i CIU, 10 vots en absŔncia de la regidora de CiU NoemÝ Condeminas) i el PSC (2 vots), en contra d’ ICV-EUiA  (2 vots) i una regidora de la CUP, i les abstencions de Ciutadans (3 vots), el PP (1 vots) i l’altra regidora de la CUP.
  • Expedient n˙mero 07/2017 modificaciˇ de crŔdit, aprovaciˇ modificaciˇ pressupost de despeses per transferŔncies de crŔdit, entre aplicacions de diferent grup de programa. Es va aprovar, per unanimitat, conjuntament amb el punt segŘent, l’aprovaciˇ inicial de la modificaciˇ de l'apartat 29.5 de les Bases d'execuciˇ del pressupost de subvencions nominatives a atorgar pel procediment de concessiˇ directa, exercici 2017, per tal d'adequar la relaciˇ de subvencions nominatives de Salut P˙blica.
  • Expedient n˙mero 08/2017 modificaciˇ de crŔdit, aprovaciˇ de la modificaciˇ del pressupost de despeses 2017 per crŔdit extraordinari. Va ser aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (ERC-AM-MES i CIU, 10 vots), Ciutadans ( 3 vots), el PSC (2 vots) i el PP ( 1 vot) i les abstencions  d’ ICV-EUiA  (2 vots) i  la CUP ( 2 vots).
  • Modificaciˇ de l'acord de condicions laborals dels empleats i empleades p˙bliques de l'Ajuntament del Masnou. Va ser aprovat amb els vots a favor de tot els partits polÝtics a excepciˇ del vot en contra per part d’un regidora de la CUP.
  • Liquidaciˇ de les millores ofertades del contracte "servei de manteniment i neteja dels parcs, jardins municipals, parterres, talussos i jardineres, esporga i tractament fitosanitari de l'arbrat i la seva pr˛rroga". Tot i que el PSC va demanar la retirada d’aquest punt, va ser aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (ERC-AM-MES i CIU, 10 vots), Ciutadans ( 3 vots) i el PP ( 1 vot);  en contra del PSC (2 vots) i d’ ICV-EUiA  (2 vots) i  les abstencions de la CUP ( 2 vots).

Mocions i declaracions institucionals

  • Mociˇ presentada pel Grup Municipal del PP perquŔ l'Ajuntament del Masnou anulĚli la seva adhesiˇ a l'Associaciˇ de Municipis per la IndependŔncia. No va ser aprovada en comptar amb els vots a favor del PP ( 1 vot), Ciutadans ( 3 vots) i el PSC ( 2 vots) i en contra de l’Equip de Govern (ERC-AM-MES i CIU, 10 vots), ICV-EUiA  (2 vots) i la CUP ( 2 vots).
  • Declaraciˇ institucional presentada pel Grup Municipal del PP per impulsar un acord urgent entre els grups parlamentaris al CongrÚs de Diputats per a la tramitaciˇ i aprovaciˇ dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2017. No va ser aprovada en comptar amb els vots a favor del PP (1 vot) i, en contra, de la resta de partits.
  • Declaraciˇ institucional presentada pel Grup Municipal d'ICV-EUiA amb esmenes incorporades del PSC sobre el 8 de marš, Dia de les Dones. Per unes polÝtiques feministes, pressupostos per a la justÝcia de gŔnere! Aprovada per unanimitat.

AudiŔncia p˙blica

Tant en el torn de l'audiŔncia p˙blica prŔvia al Ple com a la posterior, va comptar amb diverses intervencions. Les consultes ciutadanes van versar sobre diferents temes com la seguretat al municipi, el manteniment del barri de Santa Madrona,  els preus de la vivenda  i els pisos buits del municipi ( per part d’una representant de la Plataforma d’Afectats per la Crisi), la demanda d’avantatges per als jubilats en relaciˇ al transport p˙blic, les condicions de la cessiˇ del l’espai que hi ha al parc de Pau Casals, la demanda d’informaciˇ per part d’un funcionari de l’Ajuntament i la situaciˇ de l’ampliaciˇ del Complex esportiu i la d’uns terrenys propers al Torrent Humbert.

Informaciˇ publicada el 17 de marš de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00