Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Compte amb les trucades de comercials que donen informacions incorrectes oferint controls d'aigua com si fossin l'Ajuntament o un altre organisme públic

L'Ajuntament informa que, recentment, alguns ciutadans del Masnou han advertit que reben trucades per part d’una empresa que ofereix un control de l’aigua del seu domicili i actua com si fos la empresa subministradora o un organisme públic. Quan, des de l’Ajuntament es fan anālitiques d’aigua als municipis, hi ha una correcta informaciķ que els ciutadans poden contrastar trucant a les regidories de Salut pública o Medi ambient. En cap cas, us oferirā productes o serveis, no implicarā cap contractaciķ i no us cobrarā cap quantitat.

Posteriorment, en la visita al domicili, els comercials qüestionen la qualitat de l’aigua de xarxa i proposen una soluciķ que consisteix en l’adquisiciķ d’un aparell que depuri o descalcifiqui l’aigua. Les tčcniques de venda insistents fan que el comprador adquireixi el producte més per la pressiķ del venedor que per la veritable necessitat del producte. L’aigua de la xarxa pública és potable i que la compra d’aquests productes pot ser innecessāria i molt cara.

Un altre sistema habitual consisteix en trucar per telčfon o visitar un domicili per fer una enquesta de salut. Un cop l’han fet, s’ho fan venir bé per intentar vendre butaques de massatge, matalassos terapčutics, o aparells de magnetoterāpia a un preu desproporcionat i que sovint no tenen cap efecte beneficiķs per a la persona usuāria. Intenteu no caure en el parany d’aquestes tčcniques de venda enganyoses. No us sentiu pressionats. No faciliteu les vostre dades bancāries, ni factures ni dades personals.

Si esteu considerant una d’aquestes ofertes, contrasteu els preu amb els preus de mercat que podeu trobar per internet. Cerceu el web de l’empresa o consulteu opinions d’usuaris i valoreu la seva solvčncia. Abans d’efectuar una compra, llegiu detingudament les condicions del contracte i, sobretot, no signeu cap document en blanc. Recordeu també que, en cas d’haver formalitzat la compra, disposeu de 14 dies naturals per desistir de l’adquisiciķ sense necessitat de donar cap explicaciķ. En aquest cas, no utilitzeu l’aparell. És obligat per llei que en el contracte hi figuri aquest dret de desistiment i que s’hi adjunti el document corresponent per omplir i enviar a l’empresa. Recomanem que feu la tramesa per carta certificada o bé per burofax.

Recordeu que teniu l’Oficina Municipal d’Informaciķ de consum al vostre servei

Allā us informaran sobre aquest o altres temes de consum i, si escau, gestionaran i tramitaran les vostres reclamacions i denúncies. OMIC El Masnou. C/ de Roger de Flor, 23. Tel. 935571800, omic@elmasnou.cat

Informaciķ publicada el 15 de marį de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00