Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Compte amb les trucades de comercials que donen informacions incorrectes oferint controls d'aigua com si fossin l'Ajuntament o un altre organisme p˙blic

L'Ajuntament informa que, recentment, alguns ciutadans del Masnou han advertit que reben trucades per part d’una empresa que ofereix un control de l’aigua del seu domicili i actua com si fos la empresa subministradora o un organisme p˙blic. Quan, des de l’Ajuntament es fan anÓlitiques d’aigua als municipis, hi ha una correcta informaciˇ que els ciutadans poden contrastar trucant a les regidories de Salut p˙blica o Medi ambient. En cap cas, us oferirÓ productes o serveis, no implicarÓ cap contractaciˇ i no us cobrarÓ cap quantitat.

Posteriorment, en la visita al domicili, els comercials qŘestionen la qualitat de l’aigua de xarxa i proposen una soluciˇ que consisteix en l’adquisiciˇ d’un aparell que depuri o descalcifiqui l’aigua. Les tŔcniques de venda insistents fan que el comprador adquireixi el producte mÚs per la pressiˇ del venedor que per la veritable necessitat del producte. L’aigua de la xarxa p˙blica Ús potable i que la compra d’aquests productes pot ser innecessÓria i molt cara.

Un altre sistema habitual consisteix en trucar per telŔfon o visitar un domicili per fer una enquesta de salut. Un cop l’han fet, s’ho fan venir bÚ per intentar vendre butaques de massatge, matalassos terapŔutics, o aparells de magnetoterÓpia a un preu desproporcionat i que sovint no tenen cap efecte beneficiˇs per a la persona usuÓria. Intenteu no caure en el parany d’aquestes tŔcniques de venda enganyoses. No us sentiu pressionats. No faciliteu les vostre dades bancÓries, ni factures ni dades personals.

Si esteu considerant una d’aquestes ofertes, contrasteu els preu amb els preus de mercat que podeu trobar per internet. Cerceu el web de l’empresa o consulteu opinions d’usuaris i valoreu la seva solvŔncia. Abans d’efectuar una compra, llegiu detingudament les condicions del contracte i, sobretot, no signeu cap document en blanc. Recordeu tambÚ que, en cas d’haver formalitzat la compra, disposeu de 14 dies naturals per desistir de l’adquisiciˇ sense necessitat de donar cap explicaciˇ. En aquest cas, no utilitzeu l’aparell. ╔s obligat per llei que en el contracte hi figuri aquest dret de desistiment i que s’hi adjunti el document corresponent per omplir i enviar a l’empresa. Recomanem que feu la tramesa per carta certificada o bÚ per burofax.

Recordeu que teniu l’Oficina Municipal d’Informaciˇ de consum al vostre servei

AllÓ us informaran sobre aquest o altres temes de consum i, si escau, gestionaran i tramitaran les vostres reclamacions i den˙ncies. OMIC El Masnou. C/ de Roger de Flor, 23. Tel. 935571800, omic@elmasnou.cat

Informaciˇ publicada el 15 de marš de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00