Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Un grafit commemora el Dia Internacional de les Dones 2017 al Masnou

Aquest dimecres, 8 de marį, el Masnou ha commemorat el Dia Internacional de les Dones. Al davant de l'edifici municipal de Roger de Flor, a les 13 h ha tingut lloc la lectura del manifest institucional a cārrec de l'alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat per la regidora d'Igualtat, Meritxell Blanch. En el decurs de l'acte l'artista masnoví, Pablo Navas, ha finalitzat el grafit de grans dimensions d'una dona amb un llibre obert on es podia llegir la frase "Mai és massa tard per tot el que podem ser" a més de les paraules "tolerāncia zero" i el telčfon 900 900 120 d'atenciķ a les dones en situaciķ de violčncia masclista. Les persones assistents, entre les quals s'hi trobaven diversos regidors i regidores de la corporaciķ municipal, han pogut escriure els seus pensaments en relaciķ a aquest dia en unes postals que s'han penjat al costat del grafit.

La Comissiķ de la Condiciķ Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha convingut, com a tema de treball prioritari per al Dia Internacional de les Dones 2017, l'apoderament econōmic de les dones en l'entorn del mercat de treball, sotmčs a canvis constants. Aquest tema també ha estat present a la declaraciķ institucional que s'ha llegit aquest 8 de marį, on s'ha recollit la reivindicaciķ "d'unes millors condicions de treball i de vida, de drets socials i polítics per a les dones". L'escrit ha servit també per a manifestar la necessitat de "fer un pas endavant perquč les polítiques de les dones adquireixin la centralitat necessāria dins dels nostres ajuntaments per poder incidir proactivament sobre les causes de les desigualtats i no només fent front a les seves conseqüčncies" així com per demanar més inversiķ en polítiques d'igualtat de gčnere dels pressuposts públics per part de totes les administracions.

Imatge inexistentLa Regidoria d'Igualtat ha volgut fer constar el seu agraīment pel suport rebut per part del Grup de lectura i reflexiķ de dones per a l'organitzaciķ d'aquest acte central de la campanya. La commemoraciķ d'aquest mes dedicat a les Dones continua amb un bon nombre d'activitats organitzades per les d'entitats del municipi, així com l'Ajuntament, en quč s'analitza i es debat la situaciķ de la dona en diversos āmbits i per promoure que la reflexiķ contribueixi a corregir les desigualtats. Precisament, l'etiqueta #corregimladesigualtat funciona com a lema de la reivindicaciķ que aquest any fonamenta el Dia Internacional de les Dones.

Dissabte, 11 de marį
20 h • Espai escčnic
Dansa: “Perra de nadie”, de Marta Carrasco
Espectacle inclōs dins de la programaciķ estable de l'Espai escčnic Ca n'Humet
Preu: 10 € (anticipada a www.quedat.cat o a taquilla una hora abans de l'espectacle)

Diumenge, 12 de marį
10 h • Camp de futbol de l'Atlčtic
Partit de futbol amb motiu de la festa del Dia de les dones
Ho organitza: Club Atlčtic Masnou

18 h • Espai escčnic
Teatre familiar: “Animac camina, el futur es femení”
Espectacle inclōs dins de la programaciķ estable de l'Espai escčnic Ca n'Humet
Preu: 3 € (anticipada a www.quedat.cat o a taquilla una hora abans de l'espectacle)

Divendres, 10 de marį
18.30 h • Biblioteca Joan Coromines
Tast a cegues: “L'elogi del vi”
Experičncia sensorial a cegues amb tast de vins DO Alella i poesia, acompanyada de tastets. A cārrec de l'actor Marc Ullod i les sommeliers Eli Vidal i Rosa Vila. Aforament limitat amb inscripciķ prčvia.
Ho organitza: Biblioteca Joan Coromines

Dimarts, 14 de marį
19:30 h • Can Malet (segona planta)
Presentaciķ de llibre: “Feminisme de butxaca”, de l'escriptora i traductora Bel Olid
Ho organitza: Ōmnium Cultural amb la colˇlaboraciķ de l'Ajuntament

Dijous, 16 de marį
18 h • CIRD (Espai Casinet)
Taller: “Conviure en igualtat: com gestionar el dia a dia a la llar”
A cārrec d'Oriol Lugo i Ana Farré, d'Owl Institute
Cal inscripciķ prčvia: tel. 93 557 18 70 / igualtat@elmasnou.cat

Dimarts, 21 de marį
19 h • Biblioteca Joan Coromines (sala polivalent)
Recital počtic “El vi fa sang: poesia del vi”
A cārrec d'Anna Maluquer. Amb tast de vi DO Alella i coca de vidre.
Ho organitza: Biblioteca Joan Coromines

Informaciķ publicada el 8 de marį de 2017
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00