www.elmasnou.net

La tarda de dimecres 22 de febrer, l’alcalde, Jaume Oliveras, el regidor d’Esports, Jordi Matas, i la regidora d’Acció Social, Noemí Condeminas, van rebre a l’Ajuntament el jove masnoví Hamza Driouich, del Masnou Basquetbol, i el president del club, Josep Hinojosa. Durant la trobada, els edils van poder conèixer detalladament el Projecte Hamza per a la creació d’una escola de bàsquet a Casablanca.

Als seus 19 anys, Hamza Driouich és una figura de referència al Masnou Basquetbol i estudia Economia a la Universitat. La història de Driouich, un exemple de com els valors d’aquest esport el van fer aprofitar allò que oferia l’escola per superar la vulnerabilitat i el risc de caure en l’exclusió social, ha servit d’inspiració per a la creació d’una escola de bàsquet a Casablanca sota un projecte que porta el seu nom.

La iniciativa ha aconseguit engrescar la Federació de Bàsquet, la Generalitat i l’Ajuntament del Masnou i la primera fase del projecte, que esperen desenvolupar entre 2016 i 2020, ha consistit en l’enviament del material esportiu i en el viatge de Hamza. Fa un mes, el jove masnoví va desplaçar-se a Casablanca, al país d’on és originària la seva família, per portar material esportiu, sabatilles, mitjons, pilotes i samarretes, a l’escola Chabab ain sebaa, per col·laborar en un projecte promogut per un altre jove, Zajaria Bougriane, per promoure la pràctica del bàsquet per lluitar contra el fracàs escolar.

Ara ja treballen per aconseguir crear un campus esportiu per formar a persones d’allà i als nens perquè es familiaritzin amb l’esport i amb el funcionament d’un club com el masnoví i perquè siguin conscients del poder de l’esport com a integració social.

A més, després de la repercussió que la seva història ha tingut als mitjans, el proper pas per a seguir fent difusió del projecte és un documental sobre la vida i el projecte d’en Hamza, una història de valors, de convivència sense renunciar a la seva cultura i de passió pel bàsquet.

Més informació sobre el documental i com poder col·laborar-hi:
Projecte Hamza

Informació publicada el 23 de febrer de 2017