Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El consistori s'interessa pel Projecte Hamza

La tarda de dimecres 22 de febrer, l’alcalde, Jaume Oliveras, el regidor d’Esports, Jordi Matas, i la regidora d’Acciˇ Social, NoemÝ Condeminas, van rebre a l’Ajuntament el jove masnovÝ Hamza Driouich, del Masnou Basquetbol, i el president del club, Josep Hinojosa. Durant la trobada, els edils van poder conŔixer detalladament el Projecte Hamza per a la creaciˇ d’una escola de bÓsquet a Casablanca.

Als seus 19 anys, Hamza Driouich Ús una figura de referŔncia al Masnou Basquetbol i estudia Economia a la Universitat. La hist˛ria de Driouich, un exemple de com els valors d’aquest esport el van fer aprofitar all˛ que oferia l’escola per superar la vulnerabilitat i el risc de caure en l’exclusiˇ social, ha servit d’inspiraciˇ per a la creaciˇ d’una escola de bÓsquet a Casablanca sota un projecte que porta el seu nom.

La iniciativa ha aconseguit engrescar la Federaciˇ de BÓsquet, la Generalitat i l’Ajuntament del Masnou i la primera fase del projecte, que esperen desenvolupar entre 2016 i 2020, ha consistit en l’enviament del material esportiu i en el viatge de Hamza. Fa un mes, el jove masnovÝ va desplašar-se a Casablanca, al paÝs d’on Ús originÓria la seva famÝlia, per portar material esportiu, sabatilles, mitjons, pilotes i samarretes, a l’escola Chabab ain sebaa, per colĚlaborar en un projecte promogut per un altre jove, Zajaria Bougriane, per promoure la prÓctica del bÓsquet per lluitar contra el fracÓs escolar.

Ara ja treballen per aconseguir crear un campus esportiu per formar a persones d’allÓ i als nens perquŔ es familiaritzin amb l’esport i amb el funcionament d’un club com el masnovÝ i perquŔ siguin conscients del poder de l’esport com a integraciˇ social.

A mÚs, desprÚs de la repercussiˇ que la seva hist˛ria ha tingut als mitjans, el proper pas per a seguir fent difusiˇ del projecte Ús un documental sobre la vida i el projecte d’en Hamza, una hist˛ria de valors, de convivŔncia sense renunciar a la seva cultura i de passiˇ pel bÓsquet.

MÚs informaciˇ sobre el documental i com poder colĚlaborar-hi:
Projecte Hamza

Informaciˇ publicada el 23 de febrer de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00