Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Les actuacions marcades pel Pla de Mobilitat es completaran amb les aportacions de la poblaciˇ

Presentaciˇ del Pla d'acciˇEn el marc de l'actualitzaciˇ del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUSM) que estÓ duent a terme l'Ajuntament, el dijous 12 i el dimecres 18 de gener es duran a terme tallers de participaciˇ perquŔ la poblaciˇ opini i enriqueixi les propostes que l'equip tŔcnic redactor del PMUSM, que ha treballat coordinadament amb els servei tŔcnics municipals, ha fet a la fase del Pla d'acciˇ. Aquest conjunt d'indicacions es van presentar el dijous 1 de desembre, a la segona planta de Can Malet, en el decurs d'un acte que va comptar amb la presŔncia de l'alcalde, Jaume Oliveras, el regidor de Mobilitat, Quim FÓbregas, i └lia Ramellini i Marc Majˇs per part de l'equip tŔcnic. L'alcalde va remarcar que el Pla d'acciˇ ha aconseguit un document "molt ambiciˇs que vol aconseguir, entre d'altres aspectes, la prioritat del vianant al casc antic". Segons Oliveras, aquest Ús l'objectiu que marca "el camÝ que hem de seguir, com han fet altres pobles del voltant".

En la seva intervenciˇ, Quim FÓbregas va recordar als assistents que el Pla de Mobilitat Ús un instrument de planificaciˇ que vol organitzar la mobilitat al Masnou i que s'estructura en diversos eixos, "sempre prioritzant el vianant i les formes de transport mÚs sostenibles, i fent una jerarquitzaciˇ que tambÚ ordeni la xarxa viÓria i l'aparcament". El regidor tambÚ va fer incidŔncia en la importÓncia de la participaciˇ ciutadana i de la seva implicaciˇ en les tallers per acabar de concretar les actuacions que establirÓ el Pla de Mobilitat.

L'encarregada de presentar les propostes i conclusions del Pla d'acciˇ va ser l'especialista └lia Ramellini. L'objectiu Ús aconseguir un model urbÓ mÚs accessible, mÚs segur i mÚs sostenible, per a la qual cosa s'estableixen eixos d'actuaciˇ. El primer, com ja havia explicat l'alcalde, Ús la prioritat dels vianants. Ramellini va mostrar de quina manera es vol crear un centre "que permeti dir que al Masnou es pot caminar", amb una zona pacificada que aniria des del Torrent Umbert fins al carrer de Joan Maragall i entre la Nacional II i els carrers de Sant Miquel o Fontanills. Aquesta zona pacificada, Ús a dir, amb la mÝnima circulaciˇ de vehicles possible, seria factible si es crea una xarxa primÓria al voltant. Un dels objectius Ús que en el termini de 6 anys, el 20% de l'Órea del Masnou estigui pacificat.

Parlaments durant la presentaciˇ del Pla d'Acciˇ del PMUSMAltres eixos sobre els quals tambÚ s'actuarÓ sˇn el vehicle privat, els itineraris en bicicleta i el transport p˙blic. MÚs mesures de pacificaciˇ de la Nacional II, carrers de sentit ˙nic de circulaciˇ, autobusos llenšadora que uneixin el Masnou Alt amb l'estaciˇ, millorar l'accessibilitat de les parades d'autob˙s i gestionar l'aparcament amb zones de prioritat per als ve´ns i amb la cosntrucciˇ de zones d'aparcament sˇn algunes de les moltes propostes que es recullen al Pla d'acciˇ.

El 12 de gener es durÓ a terme el taller en quŔ es debatran i analitzaran les propostes relacionades amb el vehicle motoritzat i l'aparcament. La inscripciˇ es pot fer clicant aquest enllaš. El 18 de gener serÓ el torn dels tallers de participaciˇ sobre els vianants, els camins escolars, les bicicletes i el transport p˙blic. La inscripciˇ es pot fer clicant aquest enllaš. TambÚ s'ha obert un formulari per fer aportacions al Pla d'acciˇ del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible.

MÚs informaciˇ, formularis i inscripcions:

Podeu consultar el document que recull el Pla d'acciˇ que es va presentar l'1 de desembre clicant aquÝ.  

Mem˛ria del Pla d'acciˇ

Aportacions al Pla d'acciˇ del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible.

Inscripciˇ al taller del 12 de gener, dedicat al vehicle motoritzat i a l'aparcament.

Inscripciˇ als tallers del 18 de gener, dedicat als vianants, camins escolars, bicicletes i transport p˙blic.

Informaciˇ publicada l'1 de desembre de 2016
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00