Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Salut Pública recorda la importāncia de la prevenciķ en el Dia mundial contra el cāncer

Imatge de l'AFANOCLa Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament del Masnou recorda la importāncia de la prevenciķ en aquest 4 de febrer, Dia mundial contra el cāncer. Des de l'Ajuntament, es dķna suport a les campanyes de sensibilitzaciķ sobre la malaltia. En aquesta línia s'emmarca la colˇlaboraciķ anual amb l'AFANOC (Associaciķ de familiars i amics de nens oncolōgics de Catalunya), en la campanya "Posa't la gorra" (a la qual pertany la imatge que acompanya aquetsa notícia).

La importāncia de la prevenciķ per lluitar contra el cāncer

La prevenciķ, també anomenada prevenciķ primāria, consisteix a aconseguir disminuir o eliminar l'exposiciķ als riscos coneguts que es relacionen amb el desenvolupament d'alguns tipus de cāncer comuns. S'estima que entre 5 i 7 casos de cada 10 estan relacionats amb certs factors de risc vinculats a l'estil de vida.

En general la nutriciķ és un aspecte rellevant per al manteniment de la salut. Perō des del moment del diagnōstic de cāncer la nutriciķ esdevé un element essencial per a les funcions biolōgiques i la sensaciķ de benestar.

Segons la situaciķ individual de cada persona, el tipus de cāncer i el tipus de tractament, les necessitats de nutriciķ poden ser diferents. En tots els casos una dieta adequada contribuirā a:

  • Millorar el funcionament general del cos.
  • Evitar oscilˇlacions de pes importants.
  • Tenir més energia i sensaciķ de fortalesa.
  • Ajudar al millor funcionament dels tractaments.
  • Afrontar en millors condicions físiques els possibles efectes secundaris dels tractaments.
  • Tenir més sensaciķ de benestar i qualitat de vida.

La clau és aconseguir un equilibri entre les necessitats i les aportacions de tots i cadascun dels nutrients que l’organisme requereix en cada moment i situaciķ.

Durant el tractament poden aparčixer efectes secundaris que interfereixin amb l’alimentaciķ; l’objectiu principal és mantenir una nutriciķ correcta.

L’ICO i la Fundaciķ Alícia han presentat dues noves guies amb consells d’alimentaciķ durant el tractament del cāncer, coincidint amb la commemoraciķ, el 4 de febrer, del Dia Mundial Contra el Cāncer.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar pautes senzilles i prāctiques per ajudar a la gestiķ diāria de l’alimentaciķ durant la malaltia, amb recomanacions específiques per a sis tipus de cāncer diferents.

El treball ha comptat amb la intervenciķ directa i la colˇlaboraciķ d’especialistes, personal sanitari, grups de pacients oncolōgics de l’ICO afectats per diferents tipus de cāncer i amb la Fundaciķ Alícia, que ha posat la seva experičncia en l’ārea de salut i hābits alimentaris al servei d’aquesta iniciativa.

Recomanacions generals sobre l'alimentaciķ durant el tractament del cāncer

Mites i creences sobre l'alimentaciķ durant el tractament del cāncer 

Informaciķ publicada el 4 de febrer de 2016
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00