Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'Ajuntament del Masnou engega una campanya per promoure el civisme i el respecte a l'espai p˙blic
Amb el lema 'El Masnou Ús casa teva', la iniciativa inclou la creaciˇ d'una aplicaciˇ perquŔ la ciutadania pugui comunicar les incidŔncies de la via p˙blica

Amb el mes de febrer, s’enceta al Masnou una nova campanya divulgativa i de conscienciaciˇ ciutadana sobre la neteja dels espais p˙blics i la gestiˇ de residus al municipi realitzada des de l’Ajuntament. La campanya, “El Masnou Ús casa teva”, recorda que cal cuidar l’espai p˙blic com si fos la pr˛pia llar i ho fa mostrant quatre situacions quotidianes on succeeix un acte fora de context. La sortida al carrer de la campanya s'ha fet coincidir amb la implementaciˇ del nou contracte de serveis de recollida de residus, neteja viÓria, passeig marÝtim i platges i, tambÚ, amb la nova aplicaciˇ per a dispositius m˛bils per avisar d’incidŔncies a la via p˙blica El Masnou Net.

DesprÚs de detectar que la principal preocupaciˇ entre la ciutadania del Masnou Ús el mal estat i la degradaciˇ de la via p˙blica, i on els motius de queixa mÚs habituals sˇn els referents a la neteja i el manteniment dels espais p˙blics –la neteja viÓria, el mobiliari urbÓ, l’estat de conservaciˇ de la via p˙blica o el manteniment del verd p˙blic–, l’Ajuntament ha decidit endegar aquesta campanya amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida dels ve´ns i ve´nes.

La campanya tÚ dos grans eixos de comunicaciˇ; per una banda, assumir i donar solucions a tot all˛ que Ús competŔncia municipal de l'Ajuntament i, per l’altra, el comportament cÝvic de la ciutadania.

Una aplicaciˇ per a comunicar les incidŔncies de la via p˙blica

El Masnou Net Ús un nou canal de comunicaciˇ directe i gratu´t entre la ciutadania i l’Administraciˇ: una aplicaciˇ per a dispositius m˛bils que permetrÓ avisar d’incidŔncies a la via p˙blica. Aquest nou recurs, a mÚs d’optimitzar la gestiˇ dels recursos p˙blics i aportar beneficis a la ciutadania, vol fomentar la participaciˇ ciutadana en la preservaciˇ dels espais p˙blics.

Actuacions de millora i sancions per malmetre l’espai p˙blic

Les actuacions de millora fruit del nou contracte de recollida de residus, neteja viÓria, passeig marÝtim i platges –que inclou un control de qualitat amb uns objectius anuals a complir–, s'aniran implementant a partir del 15 de febrer de 2016. Entre les noves actuacions previstes per al manteniment del municipi es troben la creaciˇ de noves Órees de contenidors i l’augment de la freqŘŔncia actual de buidatge, aixÝ com la renovaciˇ de quasi tota la maquinÓria que presta el servei.

TambÚ, es reforšaran les sancions per malmetre l'espai p˙blic, que al Masnou poden arribar als 2.000 euros.

Seguiment de la campanya

La campanya estÓ formada per quatre peces grÓfiques, que seran ben visibles pels carrers del municipi, i quatre audiovisuals per ser visionats a les xarxes socials que tambÚ es projectaran al cinema la CalÓndria previ a cada pelĚlÝcula.

Les novetats es podran seguir a l’espai www.elmasnou.cat/escasateva i  a les diferents xarxes socials on hi Ús present el consistori sota l’etiqueta #elmasnouescasateva.

Informaciˇ publicada l'1 de febrer de 2016
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00