Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'Ajuntament del Masnou engega una campanya per promoure el civisme i el respecte a l'espai públic
Amb el lema 'El Masnou és casa teva', la iniciativa inclou la creaciķ d'una aplicaciķ perquč la ciutadania pugui comunicar les incidčncies de la via pública

Amb el mes de febrer, s’enceta al Masnou una nova campanya divulgativa i de conscienciaciķ ciutadana sobre la neteja dels espais públics i la gestiķ de residus al municipi realitzada des de l’Ajuntament. La campanya, “El Masnou és casa teva”, recorda que cal cuidar l’espai públic com si fos la prōpia llar i ho fa mostrant quatre situacions quotidianes on succeeix un acte fora de context. La sortida al carrer de la campanya s'ha fet coincidir amb la implementaciķ del nou contracte de serveis de recollida de residus, neteja viāria, passeig marítim i platges i, també, amb la nova aplicaciķ per a dispositius mōbils per avisar d’incidčncies a la via pública El Masnou Net.

Després de detectar que la principal preocupaciķ entre la ciutadania del Masnou és el mal estat i la degradaciķ de la via pública, i on els motius de queixa més habituals sķn els referents a la neteja i el manteniment dels espais públics –la neteja viāria, el mobiliari urbā, l’estat de conservaciķ de la via pública o el manteniment del verd públic–, l’Ajuntament ha decidit endegar aquesta campanya amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida dels veīns i veīnes.

La campanya té dos grans eixos de comunicaciķ; per una banda, assumir i donar solucions a tot allō que és competčncia municipal de l'Ajuntament i, per l’altra, el comportament cívic de la ciutadania.

Una aplicaciķ per a comunicar les incidčncies de la via pública

El Masnou Net és un nou canal de comunicaciķ directe i gratuīt entre la ciutadania i l’Administraciķ: una aplicaciķ per a dispositius mōbils que permetrā avisar d’incidčncies a la via pública. Aquest nou recurs, a més d’optimitzar la gestiķ dels recursos públics i aportar beneficis a la ciutadania, vol fomentar la participaciķ ciutadana en la preservaciķ dels espais públics.

Actuacions de millora i sancions per malmetre l’espai públic

Les actuacions de millora fruit del nou contracte de recollida de residus, neteja viāria, passeig marítim i platges –que inclou un control de qualitat amb uns objectius anuals a complir–, s'aniran implementant a partir del 15 de febrer de 2016. Entre les noves actuacions previstes per al manteniment del municipi es troben la creaciķ de noves ārees de contenidors i l’augment de la freqüčncia actual de buidatge, així com la renovaciķ de quasi tota la maquināria que presta el servei.

També, es reforįaran les sancions per malmetre l'espai públic, que al Masnou poden arribar als 2.000 euros.

Seguiment de la campanya

La campanya estā formada per quatre peces grāfiques, que seran ben visibles pels carrers del municipi, i quatre audiovisuals per ser visionats a les xarxes socials que també es projectaran al cinema la Calāndria previ a cada pelˇlícula.

Les novetats es podran seguir a l’espai www.elmasnou.cat/escasateva i  a les diferents xarxes socials on hi és present el consistori sota l’etiqueta #elmasnouescasateva.

Informaciķ publicada l'1 de febrer de 2016
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00