Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Masnou inicia un nou projecte de recerca local per restituir la memōria histōrica
El llibre La repressiķ franquista: el cas del masnoví Lluís Benito Embid, és el primer de la colˇlecciķ "Quaderns d'Histōria Local del Masnou"

La sala consistorial de l'Ajuntament va acollir, la tarda de divendres 27 de novembre, la presentaciķ del llibre La repressiķ franquista: el cas del masnoví Lluís Benito Embid. L'obra és la primera de la colˇlecciķ "Quaderns d'Histōria Local del Masnou", un projecte que pretén omplir un buit pel que fa a la recerca de la histōria colˇlectiva del poble. A l'acte, l'alcalde, Jaume Oliveras, va destacar la importāncia de la recuperaciķ histōrica perquč "cončixer el passat ens permet construir un present i un futur millors". L'alcalde també va recordar als presents que aquest acte arrencava de la mociķ aprovada al plenari del 17 de juliol de 2014 en quč es condemnava el rčgim franquista i es mostrava el suport a la demanda de la família de Lluís Benito Embid. La denúncia és actualment a mans de la jutgessa argentina María Romilda Servini de Cubría, qui instrueix altres causes contra els crims del franquisme. 

Per la seva part, els autors del quadern, Marta Roig i Miquel Rico, van recordar que no es tractava d'un cas vinculat a cap ideari polític de la víctima, sinķ del moment polític en quč es trobava: el rčgim franquista. Per la seva part, l'advocadessa Montserrat Avilés va explicar els records d'aquest cas, que va investigar juntament amb el seu marit, l'Albert Fina. També va ser-hi present el periodista i president del Casal Argentí de Barcelona, Diego Arcos, qui va parlar sobre "la impunitat amb la qual es van cometre els crims de l'čpoca; una impunitat que, avui dia, malauradament encara perdura".

En un acte ple d'emotivitat, les filles de Benito, la Pilar i la Montse, van tenir paraules d'agraīment per a tothom qui havia colˇlaborat en la reparaciķ de la memōria del seu pare, Lluís Benito i, a la vegada, la de la seva mare, Paquita Piedrafita, i la dels seus avis, Presen i Antonio. 

Informaciķ publicada el 28 de novembre de 2015
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00