Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
El Masnou inicia un nou projecte de recerca local per restituir la mem˛ria hist˛rica
El llibre La repressiˇ franquista: el cas del masnovÝ LluÝs Benito Embid, Ús el primer de la colĚlecciˇ "Quaderns d'Hist˛ria Local del Masnou"

La sala consistorial de l'Ajuntament va acollir, la tarda de divendres 27 de novembre, la presentaciˇ del llibre La repressiˇ franquista: el cas del masnovÝ LluÝs Benito Embid. L'obra Ús la primera de la colĚlecciˇ "Quaderns d'Hist˛ria Local del Masnou", un projecte que pretÚn omplir un buit pel que fa a la recerca de la hist˛ria colĚlectiva del poble. A l'acte, l'alcalde, Jaume Oliveras, va destacar la importÓncia de la recuperaciˇ hist˛rica perquŔ "conŔixer el passat ens permet construir un present i un futur millors". L'alcalde tambÚ va recordar als presents que aquest acte arrencava de la mociˇ aprovada al plenari del 17 de juliol de 2014 en quŔ es condemnava el rŔgim franquista i es mostrava el suport a la demanda de la famÝlia de LluÝs Benito Embid. La den˙ncia Ús actualment a mans de la jutgessa argentina MarÝa Romilda Servini de CubrÝa, qui instrueix altres causes contra els crims del franquisme. 

Per la seva part, els autors del quadern, Marta Roig i Miquel Rico, van recordar que no es tractava d'un cas vinculat a cap ideari polÝtic de la vÝctima, sinˇ del moment polÝtic en quŔ es trobava: el rŔgim franquista. Per la seva part, l'advocadessa Montserrat AvilÚs va explicar els records d'aquest cas, que va investigar juntament amb el seu marit, l'Albert Fina. TambÚ va ser-hi present el periodista i president del Casal ArgentÝ de Barcelona, Diego Arcos, qui va parlar sobre "la impunitat amb la qual es van cometre els crims de l'Ŕpoca; una impunitat que, avui dia, malauradament encara perdura".

En un acte ple d'emotivitat, les filles de Benito, la Pilar i la Montse, van tenir paraules d'agra´ment per a tothom qui havia colĚlaborat en la reparaciˇ de la mem˛ria del seu pare, LluÝs Benito i, a la vegada, la de la seva mare, Paquita Piedrafita, i la dels seus avis, Presen i Antonio. 

Informaciˇ publicada el 28 de novembre de 2015
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00