Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Bona resposta a la presentaciķ del projecte “El Masnou terra de mar”
Ja es pot visitar la pāgina web amb tota la informaciķ del projecte

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni 2014, el 26 de setembre es va presentar públicament, a una Sala Joan Comellas plena de públic, el projecte “El Masnou, terra de mar, recuperaciķ del patrimoni local”. De la mā del regidor de Cultura, Jaume Oliveras, es van donar a cončixer els detalls d’aquest ambiciķs projecte que promou la rehabilitaciķ, recuperaciķ i adequaciķ de la Mina d’Aigua, la Casa de Cultura i el Parc del Llac. Oliveras va explicar com aquest projecte suposa la posada en valor del patrimoni per a la promociķ del municipi. "La cultura és i ha de ser un element clau per a la revitalitzaciķ del municipi que ajudi a la seva dinamitzaciķ", va afirmar.

Oliveras també va parlar del punt de partida de “El Masnou, terra de mar, recuperaciķ del patrimoni local” : la subvenciķ que els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) va adjudicar a l’Ajuntament l’estiu del 2012 i que ha servit per sufragar la meitat del projecte, que té un pressupost total de 640.990,68 euros. La resta, un 30% del projecte ve de la Diputaciķ de Barcelona, a través del programa Xarxa de Governs Locals 2012-2015; i un 20% s’imputa a les obres ja realitzades amb anterioritat a la Casa de Cultura, amb la qual cosa s'aconsegueix cobrir el 100% del finanįament del projecte.

En el marc de la presentaciķ, també es va donar a cončixer la pāgina web www.elmasnouterrademar.cat que s’ha confeccionat al voltant del patrimoni i on properament es podrā veure la reconstrucciķ histōrica en 3D del Masnou a mitjan segle XIX, feta a partir del plānol del Masnou de Miquel Garriga i Roca l'any 1846 i d'una recerca grāfica, oral i bibliogrāfica. Aquest mateix document es va poder veure durant la presentaciķ. La pāgina web convida a descobrir els elements arquitectōnics més rellevants del patrimoni local per mitjā d’un itinerari.

L'acte va cloure amb la intervenciķ de l'alcalde, Pere Parés, qui va remarcar la important feina de documentaciķ que s'havia dut a terme durant la realitzaciķ del projecte, i amb la interpretaciķ de quatre peces musicials, entre les quals s'hi incloīa l'Oda al Masnou, de Josep Pujadas Truch i música de Manel Peret, a cārrec de la soprano Mar Carrero i el pianista Manel Peret.

Vegeu l'ālbum de fotografies de l'acte.

Informaciķ publicada el 29 de setembre de 2014
Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00