Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
Bona resposta a la presentaciˇ del projecte “El Masnou terra de mar”
Ja es pot visitar la pÓgina web amb tota la informaciˇ del projecte

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni 2014, el 26 de setembre es va presentar p˙blicament, a una Sala Joan Comellas plena de p˙blic, el projecte “El Masnou, terra de mar, recuperaciˇ del patrimoni local”. De la mÓ del regidor de Cultura, Jaume Oliveras, es van donar a conŔixer els detalls d’aquest ambiciˇs projecte que promou la rehabilitaciˇ, recuperaciˇ i adequaciˇ de la Mina d’Aigua, la Casa de Cultura i el Parc del Llac. Oliveras va explicar com aquest projecte suposa la posada en valor del patrimoni per a la promociˇ del municipi. "La cultura Ús i ha de ser un element clau per a la revitalitzaciˇ del municipi que ajudi a la seva dinamitzaciˇ", va afirmar.

Oliveras tambÚ va parlar del punt de partida de “El Masnou, terra de mar, recuperaciˇ del patrimoni local” : la subvenciˇ que els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) va adjudicar a l’Ajuntament l’estiu del 2012 i que ha servit per sufragar la meitat del projecte, que tÚ un pressupost total de 640.990,68 euros. La resta, un 30% del projecte ve de la Diputaciˇ de Barcelona, a travÚs del programa Xarxa de Governs Locals 2012-2015; i un 20% s’imputa a les obres ja realitzades amb anterioritat a la Casa de Cultura, amb la qual cosa s'aconsegueix cobrir el 100% del finanšament del projecte.

En el marc de la presentaciˇ, tambÚ es va donar a conŔixer la pÓgina web www.elmasnouterrademar.cat que s’ha confeccionat al voltant del patrimoni i on properament es podrÓ veure la reconstrucciˇ hist˛rica en 3D del Masnou a mitjan segle XIX, feta a partir del plÓnol del Masnou de Miquel Garriga i Roca l'any 1846 i d'una recerca grÓfica, oral i bibliogrÓfica. Aquest mateix document es va poder veure durant la presentaciˇ. La pÓgina web convida a descobrir els elements arquitect˛nics mÚs rellevants del patrimoni local per mitjÓ d’un itinerari.

L'acte va cloure amb la intervenciˇ de l'alcalde, Pere ParÚs, qui va remarcar la important feina de documentaciˇ que s'havia dut a terme durant la realitzaciˇ del projecte, i amb la interpretaciˇ de quatre peces musicials, entre les quals s'hi inclo´a l'Oda al Masnou, de Josep Pujadas Truch i m˙sica de Manel Peret, a cÓrrec de la soprano Mar Carrero i el pianista Manel Peret.

Vegeu l'Ólbum de fotografies de l'acte.

Informaciˇ publicada el 29 de setembre de 2014
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00