Anar a la plana de números del butlletí
 
www.elmasnou.cat  Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  Linkedin
L'ACTUALITAT DEL MASNOU - Del 6 al 13 d'octubre de 2017
NOTÍCIES

El dissabte dia 7 d'octubre, des de les 12 fins a les 14 h, a la Sala Joan Comellas de l'Edifici Centre, s'hi celebraran i s'hi exposaran els deu anys d’existència de l’associació UNESCO El Masnou al municipi. L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, la presidenta de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, Dolors Reig, i la presidenta de l’Associació UNESCO El Masnou, Gisa Mohr, seran presents a l’acte, que comptarà amb la participació del director general de la UNESCO, entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, que pronunciarà la conferència "Els valors fundacionals de la UNESCO, més necessaris que mai".

Més de trenta entitats es trobaran el proper diumenge, 8 d’octubre, a la V Jornada d'Entitats, que tindrà lloc a la plaça de la Llibertat i als carrers del voltant, de 10 a 14 h. Durant tot el diumenge al matí, hi haurà un seguit d'exhibicions i mostres del que fan les entitats durant l’any, en les quals podrà participar tothom. 

La temporada d'octubre-desembre de l'Espai Escènic Ca n'Humet l'enceta, aquest cap de setmana, el GAT del Masnou, amb l'obra Company, que es representarà  fins al 14 d'octubre. El seguirà el concert de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM), el 15 d'octubre,  i la programació mensual la tancaran els músics Josep Traver i Jaume Maristany que, en aquesta ocasió, tenen com a convidada a la cantant de jazz, Laura Simó, el 21 d'octubre.

El Consell de la Vila, el màxim òrgan permanent de participació ciutadana de caràcter consultiu, es va reunir, en sessió ordinària, ahir dijous 5 d’octubre a les 19 h, a la segona planta de Can Malet. Durant la sessió, d’acord amb els punts que preveia l’ordre del dia, l’Equip de Govern va informar i debatre amb els assistents sobre la proposta de pressupost municipal 2018, entre d’altres informacions com el pacte de civisme, el reglament del Consell, i el seguiment del pla de Participació Ciutadana.

L´equip de DNI mòbil de la Policia Nacional encarregat de desplaçar-se a la nostra localitat per a la renovació de DNI deixarà de fer-ho fins a nou avís. La renovació de DNI que estava programada per al mes d´octubre no es realitzarà.

L’Ajuntament del Masnou s’ha afegit a la convocatòria de la plataforma Taula per la Democràcia (formada per una quarantena d’entitats de la societat civil) d’una aturada de país per al dimarts 3 d’octubre, com a condemna a l’ús de la força exercida per les forces policials durant el referèndum de l’1 d’octubre i en defensa dels drets fonamentals.

L’aturada general tindrà un dia de durada i totes les dependències municipals romandran tancades.

L'Ajuntament del Masnou s'ha adherit a la convocatòria engegada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per fer una concentració el 2 d´octubre al migdia davant de l'edifici consistorial en rebuig i denúncia a la violència que es va viure ahir, 1 d´octubre, en el decurs de la jornada electoral. L´alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat per diferents membres del consistori i més d´un centenar de masnovins i masnovines, ha llegit un manifest per defensar que “la democràcia sempre guanyarà la violència”.

La participació s'ha situat en el 55,71% al municipi

Un 90,38% de les persones que han votat durant la jornada del Referèndum de l´1 d´octubre al Masnou ha contestat afirmativament a la pregunta plantejada: "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”. En total, han estat 8.891 masnovins i masnovines els que han optat per aquesta opció. Els vots negatius han estat 642 (el 6,53% dels participants), i s'han comptabilitzat 239 vots en blanc i 65 vots nuls.

La Casa de Cultura del Masnou acull, des del 29 de setembre fins al 22 d'octubre, l’exposició “Els colors del nostre entorn”, d'Esperança Garcia. Divendres, la regidora de Cultura, Neus Tallada, va obrir l’acte inaugural a les 19.30 h donant la benvinguda a un públic que omplia la sala de gom a gom: “estem molt contents de comptar amb obres de paisatges del triangle format pel Masnou, Alella i Teià, amb vinyes, pins i mar, d’una artista que ha exposat en llocs com Nova York o Xangai”, va dir.

 
AGENDA

Realitzarem el muntatge de diferents peces de bijuteria per tal d'aprendre a utilitzar els materials més adequats, i les diferents tècniques de muntatge.
Els materials que s'utilitzen són pedres semiprecioses, fornitures de metall, cuir, etc.

Lloc: Edifici Centre, carrer Italia, 50, El Masnou (Aula num. 3)

Organitza: Fem Fira El Masnou

Durada: 10:00-14:00 h

Tipus d'actes: Cursos

Teatre: 'Company'
07.10.2017 - 21.30h
També els dies 7 (21.30 h), 8 (19 h), 12 (19 h), 13 (21.30 h) i 14 (21.20 h) d'octubre

Company és la historia d'un solter i cinc parelles casades d'amics seus. Aquests amics li busquen una parella estable i volen que posi seny en la seva vida. En un to de comèdia, apareixeran totes les pors, els recels i els anhels del protagonista, i també es dibuixarà un rertrat del que poden suposar les diferents vides en parella, amb les seves coses positives i d'altres que potser no ho són tant.

Lloc: Espai Escènic Ca n'Humet

Organitza: GAT El Masnou

Preu: 10€

Tipus d'actes: Teatre

Acte central de la celebració i exposició dels deu anys de l'associació UNESCO El Masnou.

Lloc: Sala Joan Comellas (Edifici Centre)

Organitza: Associació UNESCO El Masnou. Hi col·laboren: Ajuntament del Masnou i Obra Social de La Caixa

Preu: Gratuït (oberta a tothom)

Durada: De 12 a 14 hores

Tipus d'actes: Exposició, Conferència

Punt de trobada infantil
07.10.2017 - 11.00h
Preparem Halloween

Lloc: Ca n'Humet

Organitza: Piti Poch i Fem Fira.

Preu: Segons el projecte

Tipus d'actes: Mostra, Cursos, Infantils

Construïm en família
07.10.2017 - 17.30h
Activitat familiar

Lloc: Ca n'Humet (Espai de Trobada)

Organitza: Ajuntament del Masnou

Preu: Gratuït

Tipus d'actes: Infantils

Lloc: Sala Joan Comellas (Edifici Centre)

Tipus d'actes: Agenda de l'alcalde

Celebració socis més grans
07.10.2017 - 19.00h

Lloc: Casal dels avis d'Ocata

Tipus d'actes: Agenda de l'alcalde

Lloc: Pàdel Ocata

Durada: 2h

Tipus d'actes: Agenda de l'alcalde

Es faran dues visites, una a les 11 h, i l'altra a les 12 h.

Visita guiada gratuïta - Jornades Europees del Patrimoni 2017.

Us convidem a submergir-vos sota terra per descobrir un tram de les mines d'aigua Cresta i Malet, que formen part d'un laberint de galeries de 27 km.

Activitat enmarcada dins de les Jornades Europees del Patrimoni 2017
Cal inscripció prèvia que podeu fer clicant aquí.

Lloc: Plaça d'Ocata

Organitza: Museu de la Nàutica del Masnou

Preu: Gratuït

Durada: Dues visites: 11h i 12h

V Jornada d'Entitats
08.10.2017 - 10.00h

Lloc: Plaça de la Llibertat i voltants

Organitza: Ajuntament del Masnou

Durada: Fins a les 14 h

"Tenir cura: ètica i política"
10.10.2017 - 18.30h
Conferència càrrec de Begoña Roman Maestre, seguida d'un col·loqui obert a la participació del públic assistent. Acte per a socis.

Lloc: Sala Joan Comellas

Organitza: Aula d'Extensió Universitària del Masnou

Tipus d'actes: Conferència

Exposició de la Institució de les Lletres Catalanes

Lloc: Biblioteca Joan Coromines

Organitza: Biblioteca Joan Coromines

Preu: Gratuït

Durada: Del 10 d'octubre al 3 de novembre

Tipus d'actes: Exposició

Botifarrada a la hispanitat
11.10.2017 - 19.00h
Es crida al poble i a tothom a fer una bona botifarra amb pà, tomàquet, gresca i xerinola!! Podreu comptar amb actuacions de diables, atabalats del masnou i de la colla bastonera.

Lloc: plaça Ocata

Preu: 5 euros

Tipus d'actes: Festa

 

Ajuntament del Masnou.
Prat de la Riba, 1 - 08320 El Masnou
Tel. 93 557 17 00