Anar a la plana de números del butlletí
 
www.elmasnou.cat  Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  Linkedin
L'ACTUALITAT DEL MASNOU - Del 22 al 29 de setembre de 2017
NOTÍCIES
Tensió al Ple al voltant del referèndum de l´1 d´octubre

L’augment dels serveis de recollida de desbordaments -amb un reforç a l’estiu-,  l’increment de la freqüència de la recollida de la fracció d’envasos i la regularització del servei de recollida dels contenidors tipus iglú, són les modificacions del contracte de serveis de recollida de residus, neteja viària, passeig marítim i platges del terme municipal del Masnou aprovades al ple del 21 de setembre. El punt va comptar amb els vots  a favor de l’ Equip de Govern (ERC-AM-MES i PDECAT-UNIÓ, 11 vots), Ciutadans (2 vots, en absència d’una regidora), el PSC (2 vots), i el PP (1); el vot en contra de la ICV-EUiA-E (2 vots); i l’abstenció de la CUP-PA (2 vots). Aquesta modificació suposa un increment del 8,83% sobre el preu anual d’adjudicació, i serà efectiva a partir de l’octubre.

La inauguració tindrà lloc a les 19.30 h

Dintre de la programació estable d'arts visuals, l'Espai Casinet acollirà des del 22 de setembre fins el 15 d´octubre l´exposició Donde habita el olvido. La inauguració tindrà lloc a les 19.30 h, a l'Espai Casinet.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, el divendres 22 de setembre se celebra al Masnou el Dia del Transport Públic i Gratuït. Per aquest motiu, l'autobús urbà municipal serà gratuït. També ho serà l'aparcament del port per a totes aquelles persones que viatgin en tren i ho demostrin amb un tiquet.

L’alcalde, Jaume Oliveras, acompanyat per la primera tinenta d’alcalde, Noemí Condeminas; la segona, Sílvia Folch; i d’altres membres de l’Equip de Govern, va assistir a l’acte de suport als alcaldes i alcaldesses investigats per la Fiscalia després de signar el decret de suport al referèndum de  l’1 d’octubre.

A les 14 h d´aquest migdia de dimecres, 20 de setembre, una representació de masnovins i masnovines s´ha concentrat davant l´Ajuntament després que l´Equip de Govern del consistori ho convoqués en suport a les institucions catalanes i en rebuig a les detencions ocorregudes avui relacionades amb la convocatòria del referèndum de l´1 d'octubre.

El dimarts 19 de setembre, es va inaugurar, oficialment, el curs escolar 2017-2018. L´acte, celebrat a la Sala Joan Comellas de l´Edifici Centre, va consistir en una xerrada a càrrec del sociòleg, educador social i professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Vic Jordi Collet.

D’ençà que l’Ajuntament va aprovar, en el Ple del març, el Pla d'accions 2017 del Pla municipal de prevenció de drogodependències 2015-2019, la Regidoria de Salut Pública ha continuat duent a terme accions per prevenir les drogodependències al Masnou i n’ha planificat d’altres d’ara fins a final d’any. A partir d’aquest curs 2017-2018, el Pla incorpora una novetat important respecte de l’anterior: es tractarà del tractament de l’addicció a les pantalles, un problema que augmenta cada any entre la població adolescent.

El divendres 15 de setembre, a la tarda, la regidora de Turisme, Neus Tallada, va entregar el premi al guanyador de la primera edició de #RaconsdelMasnou, un concurs fotogràfic a la xarxa social Instagram. L'usuari @miguelcortes va rebre com a premi un àpat per a dues persones al restaurant masnoví Tresmacarrons.

 
AGENDA
Conferència i col·loqui

Lloc: Can Malet, segona planta

"Donde habita el olvido"

DANIEL MORATA GRESSEL
 
"Donde habita el olvido"
Espai Casinet. Del 22 de setembre al 15 d'octubre
Inauguració: el divendres 22 de setembre, a les 19.30 h

“Les pintures que han manllevat, amb una lleu però determinant modificació, el títol del poema On habiti l'oblit, de Luis Cernuda, aborden, des del qüestionament de la natura de la imatge d'allò representat, aquell espai ocupat per l'oblit, d'absència de record, de la memòria perduda. Imatges construïdes a partir d'una negació mitjançant una delineació persistent, automatitzada i obsessiva, però meditada i intencionada en la seva finalitat esborradora. El gest absort, que quan se succeeix a si mateix, dibuixa, no un lloc, sinó un temps, esdevé traç desaprès, destecnificat i sense sofisticació, com a signe d'ocultació, d'oblit de si. Pintar la paraula absent, no dir dient, cal·ligrafia del silenci, pintar ratllant.”

Lloc: Espai d'exposicions Casinet

"Confiança i vulnerabilitat"
23.09.2017 - 11.30h
Conferència a càrrec de Xavier Caparrós

Lloc: Biblioteca Joan Coromines

El Masnou dibuixa!
23.09.2017 - 09.45h
Taller d''sketching', a càrrec de Lluïsot
Conduïts per Lluïsot, farem dibuixos dels llocs més emblemàtics del poble i dinarem plegats a la platja d'Ocata.

Lloc: Blancdeguix (Buenos Aires, 20)

Exposició d'Esperança Garcia
29.09.2017 - 19.30h
Els colors del nostre entorn

ESPERANÇA GARCIA
Els colors del nostre entorn
Casa de Cultura
Del 29 de setembre  al 22 d´octubre
Inauguració: el divendres 29 de setembre, a les 19.30 h

“Aquesta exposició forma part de l´observació, del dia a dia, del paisatge de la zona on visc, el Maresme. Són paisatges del Masnou, Alella i Teià vistos en diferents èpoques de l´any, i en els quals intento captar, més que la fidelitat del paisatge en qüestió, els petits racons no accessibles a simple vista i que ens transporten a una zona plena d'elements suggeridors i desconeguts a primera vista. Per tant, el que pretenc en les meves obres és convidar l´espectador a endinsar-se en la tranquil·litat d´aquests boscos, aquest mar, ple de vida, de color i d'elements evocadors.”

Espai Casinet: plaça de la Llibertat, 17
Divendres, de 17 a 20 h
Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius, d'11 a 14 h.
MÉS INFORMACIÓ:
cultura@elmasnou.cat // Tel. 93 557 18 51

Lloc: Espai d'exposicions Casinet

Paisatge cultural dins del patrimoni mundial de la UNESCO
Conferència audiovisual a càrrec d'Àngel Morillas, historiador i especialista en patrimoni mundial.

Lloc: Sala polivalent

 

Ajuntament del Masnou.
Prat de la Riba, 1 - 08320 El Masnou
Tel. 93 557 17 00