Anar a la plana de números del butlletí
 
www.elmasnou.cat  Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  Linkedin
L'ACTUALITAT DEL MASNOU - Del 15 al 22 de setembre de 2017
NOTÍCIES

Continuen les feines des de la regidoria de Manteniment, Serveis Municipals i Paisatge per mantenir la via pública del municipi al dia. Aquesta mateixa setmana, s’han substituït tres bancs per uns de nous al carrer de Joan Maragall. Dilluns l’empresa contractada per fer el manteniment de la via pública, Vialser, començarà tot una sèrie d’arranjaments menors a diferents voreres el municipi.

Ja és al carrer la nova edició de la publicació municipal 'El Masnou Viu', que podeu consultar si cliqueu aquí. Els temes més destacats d'aquest número són: la celebració de la Diada, el balanç de l'Equip de Govern del segon any de legislatura, el trasllat de l'EMUMM a Els Vienesos i les tasques de millora de la neteja a la via pública, entre moltes altres notícies rellevants per al municipi. "L'entrevista" és a la judoka, Paula Roset.

Avui, 15 de setembre, l'alcalde, Jaume Oliveras, en representació de l’Ajuntament, ha signat un conveni de col·laboració amb el director de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, Rafael Ruiz de Gauna, per a la realització de diferents accions formatives al Masnou. Respecte de l’any passat, s’amplia l’oferta formativa amb una especialitat: Atenció a l’Alumnat amb Necessitats Educatives Especials (ACNEE) en Centres Educatius.

L´acte d´inauguració oficial del curs escolar tindrà lloc el 19 de setembre

S'acaba l'estiu i comença un nou curs escolar al Masnou. El dimarts 12 de setembre és el dia de la tornada a la normalitat per als més de tres mil escolars (3.119) que cursen segon cicle d´infantil, primària o ESO al municipi i les seves famílies. Enguany, han augmentat les línies d´ESO i, aquest curs, l´Institut Maremar compta amb tres línies de 1r d´ESO, i el Mediterrània, amb tres línies de 2n d´ESO, per donar continuïtat als tres grups de 1r d´ESO que pujaven del curs passat. Les llars d´infants van iniciar el curs uns dies abans i, pel que fa a les escoles bressol municipals, Sol Solet i La Barqueta, l´ocupació és del 100%.

L´espetec de les salves dels trabucaires ha donat el tret de sortida a la celebració de la diada de l´Onze de Setembre de 2017 al Masnou, on els veïns i veïnes del municipi han commemorat aquesta data amb una ofrena floral a la plaça del municipi que duu aquest nom.

El Club Nàutic El Masnou va acollir, els dies 9, 10 i 11 de setembre, la trentena edició de la Setmana Catalana de Vela, que va reunir més de mil regatistes i gairebé 750 embarcacions de diverses classes. La celebració va incloure una gran diversitat d'activitats lúdiques per als visitants. Tant l'alcalde, Jaume Oliveras, com el regidor d'Esports, Jordi Matas, van ser presents en algunes de les activitats organitzades per celebrar aquesta efemèride.

Aquest estiu, l´Ajuntament ha organitzat el primer concurs fotogràfic a la xarxa social Instagram. Els participants havien d´escollir un racó del poble, fer-ne la fotografia i penjar-la a la xarxa social amb l'etiqueta #RaconsdelMasnou. Els finalistes de cada setmana han estat triats per vot popular i un jurat ha escollit com a guanyador d´aquesta primera edició l´usuari @miguelcortesj.

Cal tenir una cura especial per no propiciar acumulacions d'aigua que provoquin la proliferació de larves

Any rere any, el mosquit tigre crea una certa alarma social per la capacitat que té de propagar algunes malalties, com les produïdes pels virus chikungunya, dengue i Zika. Enguany, però, s’ha detectat una disminució molt important de la presència d'aquest mosquit al municipi, gràcies a les mesures de prevenció que l’Ajuntament i la ciutadania apliquen des de fa anys.

 
AGENDA
'Contes darrere la finestra'
16.09.2017 - 11.00h
Hora del Conte
A càrrec de Noemí Caballer
Es fa saber, que a la plaça del Mercat es venen, es canvien, es traginen i s'expliquen paraules, contes, llegendes... I qui en tingui per casa, qui en guardi en un pot de confitura, en una terrina de mel, dins d'una olla o a sota del matalàs de llana, que les porti a la plaça. Allà hi trobarem bruixes i encantaires, minairons i dones d'aigua, contrabandistes i traginers, fatos i orcs, bous i cavalls, lladres i bandolers, comtes i princeses, monges i capellans, pastors i pagesos, gossos i gats, nevades i tempestes, guàrdies i carrabiners, herois i gegants, muntanyes i valls, ossos i guineus, sants i santes, homes i dones... Llegendes i contes del Pallars i de muntanya.

Lloc: Biblioteca Joan Coromines

Celebració per als alumnes, exalumnes i persones vinculades als cinquanta anys de vida de Ca la Rita.

Visita per l'escola, actuacions d'exalumnes, dels Atabalats i de Chapertons, photocall "Posa't la bata", el capgròs Rita i parlaments. 
Per a més informació visiteu la pàgina de facebook del centre

Lloc: Pati de la llar d'infants

La Ganga al Carrer
16.09.2017 - 10.00h
Els comerços del carrer de Sant Miquel i rodalia trauran els seus productes al carrer a preus de ganga.

Lloc: Carrer de Sant Miquel (tram comprès entre Roger de Flor i Pintor Domènech Farré)

Swing a Ocata
17.09.2017 - 19.00h
Ballada de swing

Lloc: Plaça d'Ocata

El Cementiri del Masnou, un museu a l'aire lliure
Amb aquesta visita coneixereu el Cementiri municipal del Masnou des d'un altre punt de vista: un museu a l'aire lliure.

Lloc: Cementiri Municipal. Avinguda de Joan XXIII, 100

Conferència a càrrec de Jordi Collet Sabé, seguida d'un col·loqui obert a la participació del públic assistent.

Lloc: Sala Joan Comellas

Sortida a Les Guilleries
20.09.2017 - 08.00h
Tavertet, Rupit i dinar a La Gleva
Informació i reserves: Casal de Gent Gran Can Malet (ptge. de Marià Rossell, 2. Tel. 93 555 47 26).
Tertúlia literària
A càrrec de Maria Carme Roca

Una dona difícil és un tríptic sobre la vida de Ruth Cole. La novel·la s'obre l'estiu de 1958, quan la Ruth tan sols té quatre anys i viu a l'ombra de la separació imminent dels seus pares i els fantasmes dels germans morts. La retrobem al cap de trenta anys, convertida en una novel·lista de renom, però insatisfeta. El tríptic es tanca el 1995, quan la Ruth, vídua i mare, està a punt d'enamorar-se per primera vegada. A Una dona difícil, John Irving torna a sorprendre els lectors amb una història còmica i pertorbadora alhora, sobre els dimonis familiars i la necessitat de trobar la redempció personal.

Lloc: Biblioteca Joan Coromines

Conferència i col·loqui

Lloc: Can Malet, segona planta

"Donde habita el olvido"

Del 22 de setembre al 15 d'octubre
Inauguració: el divendres 22 de setembre, a les 19.30 h
Espai Casinet: Plaça Llibertat, 17

Divendres, de 17 a 20 h
Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius, d'11 a 14 h.

Més informació: cultura@elmasnou.cat 
Tel. 93 557 18 51

Lloc: Espai d'exposicions Casinet

 

Ajuntament del Masnou.
Prat de la Riba, 1 - 08320 El Masnou
Tel. 93 557 17 00