Anar a la plana de números del butlletí
 
www.elmasnou.cat  Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  Linkedin
L'ACTUALITAT DEL MASNOU - Del 7 al 14 de juliol de 2017 - Número 2
NOTÍCIES

L'Ajuntament del Masnou dona suport, un anys més, a la campanya solidària "Mulla't per l'esclerosi múltiple". El diumenge 9 de juliol, els masnovins i les masnovines podran col·laborar amb aquesta iniciativa organitzada per la FEM. L’ esdeveniment començarà a les 9 h del matí i finalitzarà a les 13.30 h. 

El futbol sala solidari torna aquest dissabte, 8 de juliol, al Complex esportiu de la mà de Down Catalunya i l’A.E.F.S Masnou-Interdinàmic. Per sisè any consecutiu, s'organitza aquest torneig benèfic i amistós que compta amb 80 jugadors inscrits, una cinquantena dels quals són persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual.

Més d'una seixantena d'actes van tenir cabuda durant la Festa Major de Sant Pere 2017, que va tenir lloc entre el 27 de juny i el 2 de juliol. La terra, el mar i el foc va tornar a ser, un any més, l´eix conductor de la celebració, que enguany va dedicar el protagonisme a l'element de la Terra.

Dijous 6 de juliol, s'han hissat les banderes blaves a les platges del Masnou i Ocata com a indicatiu de la qualitat d´aquests espais. L'alcalde, Jaume Oliveras, i el regidor de Medi Ambient, Romà López, acompanyats per d´altres membres de l´equip de govern, han estat els encarregats d´hissar oficialment els dos distintius atorgats, un any més, a les platges del municipi.

Per tal d’adaptar la normativa sobre la tinença d’animals a les millores que l’Ajuntament vol incloure en la convivència de la ciutadania amb els gossos, s’ha elaborat el nou text refós de l’ordenança de tinença d’animals, que incorpora, entre d’altres novetats, el Carnet de tinença cívica i responsable. El carnet, que servirà per a poder portar un gos deslligat en les zones d’esbarjo, ja es pot sol·licitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Avui ha finalitzat la substitució de les jardineres de les palmeres del passeig marítim per unes de noves, en el tram comprès entre el pas soterrat de l’estació de tren d’ Ocata i el pas soterrat ubicat a l’altura del Club Nàutic”. En total s’han col·locat un total de 17 jardineres, que han estat fabricades en xapa de ferro, per un cost de 9.873 euros. Les noves jardineres substitueixen a les antigues de fusta que ja estaven deteriorades.  

Continua el manteniment del municipi amb dues actuacions aquest cop al centre del Masnou. S’han renovat més jardineres, concretament a la plaça de Marcelina Monteys, i s’han instal·lat unes tanques perimetrals metàl·liques en els parterres del passatge de Jover i Serra.

La quantitat de curtmetratges rebuts per participar en el Festival Fascurt, organitzat per l’Associació AKONGA, augmenta any rere any. Així ho demostra la seva quinzena edició, que compta amb un total de 822 audiovisuals rebuts per participar en aquest festival de curtmetratges a la platja d’Ocata. “Quinze anys s’han fet molt curts” i, per celebrar l’aniversari, s’ha programat seccions commemoratives amb el millor d’aquestes quinze edicions i altres activitats especials. Per a més informació consulteu la pàgina web del Festival.

Aquest matí ha tingut lloc la signatura per a l’aprovació de les condicions del conveni per a la cessió d’espais per part de l’ Institut Mediterrània a l’Ajuntament del Masnou, que es renova automàticament cada any. A dia d’avui, les instal·lacions acullen el Club Atlètic-Interdinàmic Masnou, i el Club de Patinatge el Masnou.

 
AGENDA
Quina és la situació política actual? Com va el Procés? Es farà el referèndum? Que passarà després?
Cabòries des d'una galàxia ben llunyana és una contribució molt sòlida al debat polític i econòmic. Plantejar un discurs tan clar i brillant simplement a través d'una recopilació d'articles és una prova del talent de Germà Bel.

Lloc: Jardins de Can Malet

Lloc: Complex Esportiu Municipal

Disseny i tècniques de muntatge de bijuteria
Realitzarem el muntatge de diferents peces de bijuteria per tal d'aprendre a utilitzar els materials més adequats, i les diferents tècniques de muntatge.
Els materials que s'utilitzen són pedres semiprecioses, fornitures de metall, cuir, etc.

Lloc: Edifici Centre, carrer Italia, 50, El Masnou (Aula num. 3)

Ruta del vi
08.07.2017 - 11.00h
La Ruta del vi és un itinerari cultural que ofereix la possibilitat de fer un recorregut per la història vinícola del Maresme, des de l'època romana, amb la visita guiada al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, fins a l'actualitat, amb la visita al celler modernista Alella Vinícola.

Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (c/Ernest Lluch 40, Teià) Celler Alella Vinícola (Rambla Àngel Guimerà, 62, 08328, Alella)

Lloc: Casinet

Yo, tu rosa chicle
09.07.2017 - 19.00h
Impronta La Teatral
Des de petits hem viscut rodejats d´estereotips en relació al sexe i al gènere que no ens han permès pensar i que, poc a poc, ens han pres la llibertat. Estem vivint en una realitat inventada, falsa, que habita entre els barrots de les nostres ments. Avui volem acabar amb ella. Impronta Teatre.

Lloc: Ca n'Humet

Taller familiar
09.07.2017 - 11.00h
Juguem a la romana
Imagina´t que et converteixes en un productor de vi de la DO Alella. Com seria el teu vi? I les ampolles on el posaries? Quina imatge utilitzaries? A Vallmora deixare´m volar la imaginació i ens fabricarem la nostra pròpia etiqueta!

Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (c/Ernest Lluch 40, Teià)

De 9 a 13.30 h tothom qui vulgui col·laborar amb l'Esclerosi Múltiple, pot venir a la piscina municipal, entrar-hi gratuïtament i nedar tants metres com pugui/vulgui. A les 12 h es farà un salt a l'aigua conjunt a diferents pobles. Hi haurà una guardiola a l'entrada per a les donacions per l'esclerosi múltiple. També es vendrà material que la Fundació facilita per a recaptar diners i fer-ne difusió.

Lloc: Complex Esportiu Municipal

Taller de primers auxilis en cas de mareig i lipotimia. es donarà información en relació a la protección solar i les picades de meduses.

Lloc: Platja d'Ocata - Zona d'ombra de l'Espai saludable

Inauguració de l´exposició a la Casa de Cultura del Masnou

L'Assemblea de la Creu Roja a El Masnou-Alella-Teià va iniciar el seu camí en els primers mesos de l´any 1937. Per celebrar aquests 80 anys d'Humanitat, la Creu Roja a El Masnou-Alella-Teià ha iniciat un seguit d'actes per tal de donar a conèixer la seva història i compartir-la amb tots els que la van viure i totes aquelles persones a qui pugui interessar.

Lloc: Casa de Cultura

 

Ajuntament del Masnou.
Prat de la Riba, 1 - 08320 El Masnou
Tel. 93 557 17 00