Anar a la plana de números del butlletí
 
 
www.elmasnou.cat  Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  Linkedin
 
 
 
BUTLLETÍ TRIMESTRAL DE PROMOCIÓ ECONÒMICA. MAIG 2018
 
 
Properes activitats
 
 
Quaranta empreses masnovines ja formen part del projecte Ofer.cat

Participar a Ofer.cat és totalment gratuït!

Si vols rebre´n més informació, només has de posar-te en contacte amb l´equip tècnic del Centre d´Empreses Casa del Marquès.

 
El Consell Comarcal i els ajuntaments del Maresme posen en marxa un projecte per connectar les empreses amb els serveis de promoció econòmica local

L´Ajuntament del Masnou s´ha sumat al projecte EnXarxa Maresme, que, sota la coordinació del Consell Comarcal, unifica les polítiques i els serveis de suport a l'empresa i l'emprenedoria de la comarca. La presentació del projecte va tenir lloc el dia 26 d´abril a Can Jonc (Alella) i va comptar amb l´assistència de més de cent empreses de la comarca del Maresme.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica seguirem informant de les properes actuacions que es despleguin en el marc d´aquest projecte de comarca.

 
 
 
Nou persones del Masnou participen en el programa “Ocupabilitat per competències”

Aquest programa va adreçat a totes aquelles persones que estan en situació d´atur i que vulguin definir el seu projecte professional i apropar-se al món laboral, prenent com a base les competències professionals i la definició i l´execució del seu projecte vital (personal i professional). Més informació en aquest enllaç.

Cinc empreses masnovines participen en el programa “Fem ocupació per a joves”

El Consell Comarcal del Maresme, a través del programa “Fem ocupació per a joves”, promou la inserció de joves al mercat de treball. El programa està adreçat a nois i noies d´entre 18 i 29 anys que resideixen al Maresme –excepte aquells empadronats a Mataró, Premià de Mar i Sant Vicenç de Montalt— que estiguin en procés de recerca de feina, disposin del títol de l´ESO, CFGM o batxillerat, i no tinguin una formació superior a batxillerat ni estiguin estudiant actualment. Als joves que participen en el programa se´ls dota d´experiència laboral mitjançant un contracte mínim de sis mesos, formació a mida professionalitzada d´entre 90 i 150 hores totalment gratuïta, i acompanyament i tutorització per part dels tècnics del Consell Comarcal del Maresme.

 
Nou emprenedors masnovins participen en el programa “Consolida't”

L´Ajuntament del Masnou té un conveni anual amb la Fundació Universitària Martí l´Humà pel desenvolupament del programa “Consolida´t”, adreçat a persones que han estat autònomes, estan a l´atur i volen emprendre.

El programa ofereix:

  • Acompanyament d´un assessor o assessora personal per analitzar les fortaleses i les àrees de millora i dissenyar plans d´acció per impulsar el negoci.
  • Formació específica (presencial i en línia).
  • Assistència gratuïta a seminaris i conferències impartits per la Fundació Universitària Martí l´Humà.
  • Un ventall de professionals al servei dels participants en el programa.
  • Visibilitat per al vostre negoci.

Més informació en aquest enllaç.

 
 
 
Programa Comerç 21 El teu projecte de suport per donar l´impuls que necessites al teu negoci

Comerç 21 és un programa d´assessorament personalitzat promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEComerç amb l´objectiu de millorar el comerç de la província de Barcelona. Seran seleccionades un total de 50 microempreses comercials i/o de serveis de la província de Barcelona que tenen una clara voluntat de millora i creixement dels seus negocis.

Les empreses seleccionades es beneficiaran d´un programa personalitzat que els ajudarà a millora en les àrees fonamentals dels seus negocis.

Què cal fer per a participar-hi?

• Data màxima d´inscripció al programa: 8 de juny de 2018
• Forma d´inscripció: seguiu aquest enllaç.
• Cost per a l´empresa per la participació: 100 € (+IVA)

Si tens algun dubte sobre el programa, pots contactar amb l´equip tècnic del Centre d´Empreses Casa del Marquès, al telèfon 93 540 43 32 o per correu electrònic a l´adreça casadelmarques@elmasnou.cat.

 
L´Ajuntament del Masnou ofereix aquest servei des de l´any 2014 i ha atès 26 projectes cedents i 49 projectes de reemprenedors

El programa Reempresa facilita la cessió d'empreses a persones emprenedores que vulguin continuar l'activitat, oferint-los assessorament personalitzat i una borsa a Internet d'empreses que se cedeixen.

Reempresa és un mercat a Internet en què es pot trobar oferta i demanda i en què s´ofereix un entorn de garanties per a cedents i reemprenedors. Per aconseguir aquesta fita, l´equip tècnic del Centre d´Empreses Casa del Marquès

Més informació

 
 
 
Un total de disset noves empreses s´han constituït des del gener de 2018

La Casa del Marquès és un Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE), servei que permet de manera telemàtica realitzar tots els tràmits administratius per a la constitució d'una empresa.

Els Punts d´Atenció a l´Emprenedor (PAE) són espais en què s´assessora i es presta servei als emprenedors, tant en la gestació, tramitació administrativa i posada en marxa de les iniciatives empresarials, com durant els primers anys de la seva activitat.

Més informació

 
Els alumnes de 5è participen en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola

Durant tot el curs escolar 2017-2018, els alumnes de 5è de l'Escola Ocata han participat en un projecte d'emprenedoria impulsat per la Diputació de Barcelona en col•laboració amb l'Ajuntament del Masnou. En el marc d'aquest programa, anomenat “Cultura emprenedora a l'escola”, la classe ha anat realitzant una sèrie de tasques pròpies de la creació i gestió d'una cooperativa.

En el marc de la Fira Comercial i Gastronòmica d'enguany, aquesta cooperativa, que han anomenat El 5è Pot, ha disposat d'una carpa on ha pogut exposar i vendre els seus productes, durant tot el dia 5 de maig. El més important, en tot cas, és que els seus membres han pogut mostrar i fer participar tots els ciutadans i ciutadanes del Masnou de l'esforç i l'entusiasme amb què han estat tirant endavant el seu projecte.

 
 
     
 
     
 
 
Finançament

Enllaços d´interès recomanats per la Regidoria de Promoció Econòmica:

Convocatòries d´ajuts que ACCIÓ (Agència per la competitivitat de l´empresa) pot oferir a la vostra empresa  

Accés al finançament de la Cambra de Barcelona.

Properament es publicaran les Bases específiques reguladores de la concessió de subvencions per al foment de l´economia local, la consolidació del teixit productiu i l´impuls del mercat de treball que atorga la Regidoria de Promoció Econòmica de l´Ajuntament del Masnou.

     
 
 
Casa del Marquès Passeig de Joan Carles I, 12 08320 El Masnou, Barcelona Tel. +93 540 43 32 Email: casadelmarques@elmasnou.cat