Servei de teràpia familiar per a la gestió emocional de les conseqüències derivades del context actual

Última revisió 05-05-2020 09:33
04/05/2020

D’entre les aprovacions en matèria d’educació de la darrera setmana destaca la contractació, per decret, d’un servei de teràpia familiar consistent en mesures d’acompanyament en la gestió emocional de les conseqüències derivades del context actual. El servei està adreçat a l’alumnat i a les seves famílies i la derivació de casos es farà a proposta dels centres educatius, a partir d’un protocol que s’està elaborant.

La proposta aprovada preveu atendre entre 50 i 80 infants, joves i famílies en teràpies individuals, i 64 en teràpies de grup, amb un màxim de deu persones per grup. També es preveuen hores addicionals per a la coordinació amb els serveis municipals i la direcció dels centres, i per a la supervisió de casos amb els serveis municipals, la direcció i els tutors i tutores que es designin per a l'alumnat.

El servei que contractarà l’Ajuntament tindrà un cost de 13.550 euros i el durà a terme la Cooperativa Ohana. La posada en marxa resta subjecta a l’evolució del desconfinament, tot i que no es descarta que pugui començar abans per via telefònica i telemàtica si es dona la necessitat.  

Convenis de col·laboració

D’altra banda, la darrera Junta de Govern Local també va aprovar dos convenis que es duen a terme periòdicament. D’una banda, el de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, i l’Ajuntament del Masnou, per desenvolupar, en règim d’alternança i amb formació dual, el cicle formatiu de grau superior d’integració social a l’Institut Maremar del Masnou. L’acord té per objectiu millorar la qualificació professional dels aprenents i futurs treballadors, participant també com a organització en la responsabilitat social de fomentar la formació i l’ocupació de les persones. En aquest sentit, any rere any, una part de l’alumnat realitza pràctiques a l’Ajuntament integrant-se en els equips tècnics del consistori. Aquest conveni permetrà la realització d’aquestes pràctiques per cinquè any consecutiu.

D’altra banda, cal destacar el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya (Ensenyament) i l'Ajuntament del Masnou per al projecte Geoda 2020-2023. El programa GEODA és una mesura d'atenció a la diversitat que ajuda a preparar l’alumnat per a la incorporació al món laboral. Al Masnou, aquest projecte adreçat als estudiants de segon cicle de l’ESO funciona des de l’any 2004 i els joves s’incorporen a fer pràctiques laborals tant a l’Ajuntament com en comerços i diverses empreses del municipi que hi col·laboren.

 

 

El servei està adreçat a l'alumnat i a les seves famílies i la derivació de casos es farà a proposta dels centres educatius, a partir d'un protocol que s'està elaborant.
El servei està adreçat a l'alumnat i a les seves famílies i la derivació de casos es farà a proposta dels centres educatius, a partir d'un protocol que s'està elaborant.