Programa amb l'alumnat d'ESO per prevenir addiccions

Última revisió 26-09-2019 08:21
25/09/2019

L’Ajuntament i Projecte Home signen un conveni per dur a terme accions amb estudiants, professorat i famílies

L’Ajuntament del Masnou i l’entitat Projecte Home Catalunya han signat recentment el conveni  que permet dur a terme un programa de prevenció de les addiccions, especialment del consum de drogues, en l’alumnat d’ESO dels centres educatius de la vila que ho sol·licitin.

Joc de claus és el títol del programa que es durà a terme al Masnou al llarg dels cursos 2019-2020 i 2022-2023. Entre els objectius hi figuren els següents:

  • Evitar, reduir i/o retardar en l’alumnat el consum d’alcohol i altres drogues.
  • Evitar conductes de risc envers el que popularment es coneix com a addicció a les pantalles.
  • Capacitar el professorat en aquestes temàtiques.
  • Donar eines a les famílies per tal que exerceixin com a agents preventius.

Així, les accions s’adrecen a alumnes de 1r a 4t d’ESO, amb activitats i unitats didàctiques programades en cadascun dels cursos, però també al professorat, a través d’un curs de capacitació, i a les famílies, a les quals se’ls oferiran sessions psicoeducatives. A més, el programa preveu intervencions addicionals, individuals o en grup, quan ho sol·licitin els centres educatius per fer front a situacions greus.

Segons especifica el conveni, Projecte Home Catalunya s’encarrega de dur a terme aquestes accions al llarg dels quatre cursos: 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022, 2022-2023. Entre d'altres punts, també detalla que l’Ajuntament aportarà fins a 4.000 euros per tal que Projecte Home Catalunya realitzi les intervencions acordades.

L’execució d’aquest programa es correspon amb una de les accions previstes al Pla municipal de prevenció i atenció a les conductes addictives 2020-2024, elaborat per la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament.

Joc de claus renova i dona continuïtat a l’anterior programa que Projecte Home Catalunya ha dut a terme amb l’alumnat d’ESO masnoví entre el 2015 i el 2019, també a través d’un conveni signat amb l’Ajuntament.

 

Imatge del programa Joc de claus, de Projecte Home Catalunya.
Imatge del programa Joc de claus, de Projecte Home Catalunya.