Passos de vianants artístics per accedir al parc de Vallmora

Última revisió 22-08-2019 08:23
21/08/2019

Aquesta setmana han començat els treballs per pintar de nou i de manera artística els passos de vianants que connecten el parc de Vallmora amb els carrers del voltant.

Són nou i es distribueixen pels carrers adjacents a aquesta zona verda: Vallromanes, Amadeu Vives, Frederic Mompou, Eduard Toldrà, Felip Pedrell, Sant Marc i Montevideo. La inversió que es dedica a aquests passos suma 9.292,92 euros (IVA inclòs). Pinta.Aya SL és l’empresa que s’encarrega d’executar els treballs.

A més de millorar l’accessibilitat i la segureta viària, aquests passos de vianants busquen la singularitat. Estan concebuts com una expressió d’art urbà i pretenen convidar les persones a endinsar-se en el parc, destacant-ne la rellevància com a zona verda de grans dimensions. Als passos s’hi podran llegir textos optimistes i vinculats a la natura, que animen a gaudir-ne i tenir-ne cura. Estan escrits en diversos idiomes: català, castellà, anglès, francès i llatí. El disseny dels passos també inclou icones i colors que evoquen elements presents al parc, com fulles o flors.

Pretenen ser un nou reclam per atreure la ciutadania cap a aquesta zona verda, la més gran del municipi, i accentuar-ne la singularitat. Si bé ja s’ha urbanitzat una part important d’aquest parc urbà, encara s’hi han de dur a terme nous projectes de millora, com la construcció d’un pavelló de volta catalana. L’objectiu és convertir-lo en un espai públic de referència en un municipi amb una trama urbana molt densificada. Així, la intenció és que el parc de Vallmora no sols sigui concebut com la major zona verda del Masnou, sinó també com un indret on es poden dur a terme tota mena d’activitats a l’aire lliure i obertes a la ciutadania.