La Festa Major del Masnou es reinventa amb èxit

Última revisió 01-07-2020 08:14
30/06/2020

La Festa Major de Sant Pere 2020 va quedar anul·lada a causa de la crisi sanitària de la COVID-19, però, ben aviat, es va treballar en una proposta alternativa per evitar que unes dates tan assenyalades i especials per al Masnou passessin desapercebudes. Entre els dies 27 i el 29 de juny es va oferir una programació en línia que ja acumula més de 2.000 visualitzacions i que va comptar amb diversos espectacles i la inestimable participació de les entitats del municipi. El fil conductor, va continuar sent, com en anys anteriors, el lema “Terra, mar i foc”, sorgit a partir de la llegenda de les nimfes.

L’Espai Escènic Iago Pericot Ca n’Humet, transformat en un plató televisiu, va ser l’epicentre de les cinc emissions en línia que es van fer a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. Música de gèneres i formats diversos, balls i danses, propostes d’arts visuals, gastronòmiques, del comerç local, de cultura popular, d’igualtat i integració, activitats i tallers infantils i per a tota la família, van ser les propostes que es van poder veure a través de la pantalla. Si us vau perdre algun dels moments o voleu rememorar la disbauxa des de casa, podeu veure’ls aquí.

Com a cirereta del pastís virtual, la programació va comptar amb sorpreses per reviure els actes més significatius que cada any donen forma a la celebració, com els focs d’artifici. La nit de la revetlla de Sant Pere, el foc va il·luminar el Masnou des de quatre punts diferents de la mà de la Colla de Diables. També, algunes accions itinerants al carrer van sorprendre els vianants. Precisament per evitar aglomeracions multitudinàries, aquestes propostes van mantenir el caràcter de sorpresa i no van aparèixer en la programació.

Tot i que aquesta vegada només hagi pogut ser en línia, la Festa Major de Sant Pere ha tornat a unir la població. Així ho ha confirmat el regidor de Festes, Sergio González, que ha fet una valoració positiva d’un repte tan arriscat com és el de traslladar la Festa Major a les llars. “La idea de crear una televisió local per als dies de la celebració ha estat, principalment, per fer un reconeixement a les entitats, que any rere any, fan una feina immillorable per al nostre municipi, per donar suport a la cultura en temps de crisi, i per conservar les tradicions i l’esperit de la nostra festa”, ha explicat. González també ha parlat dels diferents col·lectius que s’han implicat en la celebració. Ha destacat, d’una banda, “la gent gran del municipi, que ha comptat amb un espai dins de la programació per exposar la gran tasca que fan als casals i la dinamització d’activitats que duen a terme al llarg de l’any”. De l’altra, el regidor ha parlat dels joves músics, que, “a l’espai La Salada (s’anomena així la nit jove de la Festa Major), van ser els protagonistes: van ser entrevistats i van exposar els seus projectes i les seves trajectòries musicals”.   

González també ha tingut paraules d’agraïment i, en nom del consistori, ha aplaudit la tasca duta a terme per totes les entitats i col·lectius, la Comissió de Festes, així com per les persones del municipi que hi han participat a títol individual.

L’alcalde, Jaume Oliveras, durant la seva intervenció per inaugurar la Festa Major, va tenir paraules de record per a les víctimes de la pandèmia de la COVID-19 —a les quals es retrà homenatge el proper 11 de juliol—, així com de reconeixement per a les persones que han col·laborat per fer front a la crisi, especialment a les que han estat a primera línia: el personal sanitari i sociosanitari assistencial. Algunes també van ser presents a la celebració en línia, explicant la seva experiència i donant consells de prevenció. “Malgrat la situació de dificultat, us desitjo que gaudiu d’aquest estiu amb molta responsabilitat”, va cloure el batlle.

Dia de l’Orgull LGTBI

Habitualment, la celebració de la Festa Major coincideix amb la del Dia de l’Orgull LGTBI. El Masnou es va sumar a l’efemèride amb la lectura del manifest, al migdia, dins la programació de la Festa Major. A més, les banderes LGTBI van onejar als edificis municipals i el consistori també es va afegir a la iniciativa sorgida des del Consell Comarcal del Maresme i va adquirir les banderes que es van col·locar al llarg de l’N-II.