Es presenta el llibre 'Quaranta anys de democràcia local al Masnou'

Última revisió 02-10-2019 09:06
27/09/2019

La sala de plens de l’Ajuntament va acollir ahir, 26 de setembre, al vespre, la presentació del llibre Quaranta anys de democràcia local al Masnou (1979-2019), elaborat pel periodista Josep Bernabeu i el fotògraf Gerard Poch.

Van participar-hi tres dels quatre alcaldes que ha tingut el Masnou des del 1979: Josep Azuara (1979-2003), Eduard Gisbert (2003-2011) i Jaume Oliveras, alcalde actual, des del 2015. No va poder assistir-hi Pere Parés (2011-2015). Entre altres regidors i regidores, de l’Ajuntament actual i d’altres mandats, hi havia Carme Giralt, primera dona regidora al Masnou, el 1979, i distingida recentment amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Les presentacions van ser a càrrec de l’actual alcalde, Jaume Oliveras, que va recordar l’acte de reconeixement que es va celebrar el març passat a bona part dels regidors i regidores que ha tingut el Masnou des de la represa dels ajuntaments democràtics, a partir de les eleccions municipals del 3 d’abril del 1979. “És una recopilació d’aquests quartanta anys, resumits de manera molt visual i gràfica”, sintetitzava Jaume Oliveras, alhora que destacava el fet que hi apareguin tots els regidors i regidores de l’Ajuntament des de la fi la dictadura.

Ja entrant en matèria, Josep Bernabeu va explicar que el llibre s’estructura en dos grans blocs. El primer es dedica als regidors i regidores d’aquests quaranta anys. Això converteix el llibre en una rigorosa guia amb moltíssima informació històrica: els governs que hi ha hagut al Masnou, les candidatures i els resultats de totes les eleccions... També inclou entrevistes amb els quatre alcaldes, que alhora han aportat fotografies personals.

El segon bloc se centra en l’acció de govern i en els canvis que ha viscut el Masnou en aquests quaranta anys. S’estructura per temes: transformació social i urbana, equipaments, evolució demogràfica, teixit associatiu... Tant Bernabeu com Poch van destacar la predisposició i col·laboració de moltes persones per elaborar aquest llibre, des dels mateixos alcaldes i altres regidors i regidores, fins al personal tècnic de l’Arxiu Municipal, que els va facilitar bona part dels documents i el material gràfic que conté el llibre. 

El periodista Josep Bernabeu i el fotògraf Gerard Poch són els autors del llibre.
El periodista Josep Bernabeu i el fotògraf Gerard Poch són els autors del llibre.