Aquest dissabte s'obre el Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua

Última revisió 26-09-2019 17:31
26/09/2019

Es pot visitar de forma lliure el nou equipament, i diferents patis i eixides, des de les 11 i fins a les 14 h

Aquest dissabte, 28 de setembre, s’obre i es presenta un nou equipament turístic i patrimonial del Masnou: el Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua, que es troba a la plaça d’Ocata. A partir d’ara, es podrà visitar el segon diumenge de cada mes, junt amb la visita guiada a la Mina d’Aigua que s’organitza de forma habitual.

Tràiler de l'audiovisual 'Les mines del Masnou, un patrimoni de tots i totes'

Tornant a la presentació d’aquest dissabte, que és el Dia Mundial del Turisme, a les 11 h es farà la presentació oficial del Centre d’Interpretació. A partir d’aleshores i fins a les 14 h, es podrà visitar lliurement, junt amb un tram de mines i un refugi antiaeri. Al Centre d’Interpretació, a més, s’hi recrea una eixida o pati d’una casa benestant del municipi amb el típic safareig, reconstruït amb peces originals. També s’hi mostren objectes vinculats a la construcció d’aquesta xarxa subterrània per a l’abastament d’aigua i s’hi podrà veure l’audiovisual Les mines del Masnou, un patrimoni de tots i totes.

Alhora, també aquest dissabte i d’11 a 14 h, s’obriran al públic diferents patis i eixides privats, situats a diversos punts del Masnou. Es pot consultar la seva localització al fulletó que s’ha editat expressament. A més, s’han organitzat dues activitats més vinculades a aquesta obertura, però ja s’han exhaurit les places per participar-hi. Es tracta de l’escape room “El misteri de les mines d’aigua” i una visita guiada a la Mina d’Aigua.

Atractiu turístic i històric

La Mina d’Aigua que es pot visitar a la plaça d’Ocata es va reobrir al públic l’any 2013. Des d’aleshores, s’ha anat incrementant el nombre de visites i l’interès per aquest element patrimonial i històric del Masnou.

Fruit d’això, i per tal de potenciar el coneixement d’aquesta infraestructura singular del Masnou, l’Ajuntament va decidir tirar endavant l’adaptació d’un espai al costat mateix de la Mina d’Aigua per difondre’n la història i les particularitats de les mines d’aigua del Masnou, així com millorar l’acollida de les persones que la visiten.

El Centre d’Interpretació s’ha creat fent obres de remodelació en un dels locals de la plaça d’Ocata, tant a l’interior, com a la façana i la coberta. Les obres comptaven amb un pressupost de 48.226,30 euros. A banda, l’Ajuntament ha invertit 16.698 euros en la museografia de l’espai i 15.932,68 euros més en la producció d’un audiovisual divulgatiu sobre les mines d’aigua del Masnou. Del total de l’audiovisual, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya n’ha aportat 3.532 euros en concepte de subvenció.

Mina d'Aigua. Presentació del Centre d'Interpretació.
Mina d'Aigua. Presentació del Centre d'Interpretació.

Vídeos

Les mines del Masnou, patrimoni de tots i de totes