La Casa de Cultura acull l'exposició del II Premi Internacional Nasevo

Última revisió 21-10-2020 10:16
20/10/2020

Albert Tena, guanyador del concurs #parcsiplacesdelMasnou2020

Divendres, 16 d’octubre, la Casa de Cultura va acollir dos actes. D’una banda, l’obertura de l’exposició del II Premi Internacional Nasevo. Organitzat per la Fundació Ernesto Ventós, vol donar suport als creadors joves que treballen d'acord amb l'objectiu d'ensenyar a olorar mitjançant l'art. De l’altra, el guanyador del concurs  #parcsiplacesdelMasnou2020 va rebre el seu guardó.

La convocatòria Nasevo s’adreça a artistes menors de 35 anys i, en aquesta edició, Marta de los Pájaros en va ser la guanyadora. La tarda de divendres, a la Casa de Cultura, amb l’aforament limitat com a mesura preventiva per fer front a la COVID-19, la inauguració de l’exposició del II Premi Internacional Nasevo va transformar-se en una obertura. A més de la guardonada, l’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Jaume Oliveras; la regidora de Cultura i Turisme, Neus Tallada, i representants de la Fundació Ernesto Ventós. L’obra guardonada, amb les finalistes, es podrà veure a la Casa de Cultura fins al 15 de novembre.

La mateixa tarda, el guanyador del concurs #parcsiplacesdelMasnou2020 (realitzat a través de la xarxa social d’Instagram), Albert Tena (@alberttenas), va rebre el diploma acreditatiu de la mà de l’alcalde i la regidora. El jurat va escollir la seva fotografia entre els 36 participants i les 109 publicacions que s'havien presentat al concurs fotogràfic organitzat aquest estiu per l'Ajuntament a la xarxa social Instagram. La fotografia d'@alberttenas va guanyar la votació popular amb un 48% dels vots dels usauris i usuàries de la xarxa social que van participar-hi. La segona classificada va ser l'usuària @bettydonate, amb el 32% i, la tercera, amb un 20% dels vots, @femhofacil. El premi és un àpat per a dues persones valorat en 150 euros al restaurant del Masnou Tresmacarrons.

Jornades Europees de Patrimoni 2020

El mateix cap de setmana, el dia 18, i en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni 2020, va tenir lloc l'itinerari “El modernista desconegut: l'arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó", que va repassar la trajectòria personal i professional d'un dels arquitectes més importants del Modernisme al Masnou i a Catalunya. Alguns dels edificis més emblemàtics que va projectar al poble van ser l'Escola Ocata i el Casino. 

La visita, que va tancar inscripcions abans d'hora amb motiu de les noves mesures per fer front a la COVID-19, es va fer seguint les directrius i recomanacions marcades per les autoritats sanitàries, com participar-hi amb mascareta, respectar la distància física i seguir les indicacions de l'organització.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La mostra es podrà veure fins al 15 de novembre.
La mostra es podrà veure fins al 15 de novembre.