Fascurt: Disset anys de curtmetratges

Última revisió 12-07-2019 10:05
10/07/2019

La dissetena edició del Fascurt, el Festival de Curtmetratges del Masnou, que va tenir lloc entre el 4 i el 6 de juliol, va combinar la projecció de les produccions de curtmetratges amb activitats de formació per als més petits, tallers i taules rodones sobre el món del cinema, i sessions de música amenitzades per discjòqueis.

Pel Festival, ubicat en el marc incomparable de la platja d’Ocata, hi van passar més de 4.000 persones, segons l’entitat organitzadora AKONGA, que van poder gaudir d’una trentena de curts repartits en les categories de Ficció, Animació i Undercurt, seleccionats entre els 845 curts que es van rebre per participar en el concurs del Festival. També els nombrosos espectadors hi van poder dir la seva i fer entrega del premi del públic. Fora de competició, en altres seccions es van projectar una desena més de curts a les seccions Curts El Masnou, Curt Clàssic i El Frikicurt.

El Fascurt Kids, és a dir, els tallers per a nens i nenes relacionats amb el festival, va incloure sessions de doblatge, autoretrat digital i pixelació amb fons de croma. Les taules rodones van versar sobre el cinema i el teatre català amb perspectiva de gènere i el cinema de terror.

Com a novetat, aquesta edició va acollir també la presentació de la propera edició d’El Dia més Curt així com una sessió de La Nit + Fantosfreak en col·laboració amb el Festival Fantosfreak, Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès.

Palmarès Fascurt 2019

L’entrega de premis va tenir lloc la nit de dissabte, 6 de juliol, i va comptar amb la presència de la primera tinent d’alcalde, Sílvia Folch, i la regidora de Cultura, Neus Tallada. El jurat professional d'aquest any, format per Roger Sàbat, Anna Solanas, Marta Torres, Marta Pahissa i Caye Casas, va decidir premiar els curts següents:

Premi Ficció:

Muero por volver

Premi Animació:

Patchwork

 

D'altra banda, el premi  Undercurt va ser atorgat per Akonga, els organitzadors del festival i, el públic, també va dir la seva:

Premi Undercurt:

El llibre

Premi del públic:

Trivial