El Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua obre tots els diumenges

Última revisió 17-01-2020 14:39
17/01/2020

 A partir d'aquest 19 de gener, el Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua obrirà cada diumenge en horari d’11 a 14 h. Situat al número 7 de la pl. d’Ocata,  acull la col·lecció de la Mina d’Aigua. A dins l’equipament s’hi ha recreat l’eixida o pati d’una casa benestant del municipi amb el típic safareig, reconstruït a partir de peces originals. També s’hi pot veure una col·lecció d’objectes vinculats a la construcció d’aquesta xarxa per a l’abastament d’aigua i l’audiovisual Les mines del Masnou, un patrimoni de tots i de totes.

El Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua es va presentar el passat mes de setembre de 2019 i la voluntat és obrir-lo al públic amb aquest horari fix tots els diumenges de l'any. A més a més, l'equipament es continuarà dinamitzant amb la visita guiada gratuïta el segon diumenge de mes (11 h) i l'escape room "El misteri de les mines d'aigua" el quart diumenge de mes (11 h).

La Mina d'Aigua és una extensió del Museu Municipal de Nàutica del Masnou, i està inscrita com a col·lecció, és a dir, un conjunt de béns culturals conservats per una persona jurídica que no reuneixin les condicions que aquesta Llei estableix per als museus.

L'any 2013 es va obrir al públic gràcies a les obres de rehabilitació en el marc d'una subvenció de fons europeus "El Masnou, terra de mar". Des d'aleshores només es podia visitar per mitjà de la visita guiada gratuïta programada el segon diumenge de mes o sota demanda amb una visita de pagament.

Situat al número 7 de la pl. d'Ocata, acull la col·lecció de la Mina d'Aigua.
Situat al número 7 de la pl. d'Ocata, acull la col·lecció de la Mina d'Aigua.