Facebook Twitter Linkedin Youtube Instagram

Ajuntament del Masnou

Elmasnouviu.cat
L'Ajuntament presentarā alˇlegacions a la construcciķ d'un nou dic projectat pel Govern de l'Estat
En paralˇlel, el Ministeri comenįarā el 7 de juny els treballs per aportar sorra en trams malmesos pels temporals d'hivern

L'Estat planeja construir un espigķ de recolzament adjacent al dic de recer del port.L’Ajuntament del Masnou presentarā alˇlegacions al projecte de construcciķ d’un nou dic de recolzament a l’extrem sud de la platja d’Ocata. El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentaciķ i Medi Ambient planteja construir-lo de forma adjacent a l’actual dic de recer del port. La nova construcciķ s’introduiria al mar en perpendicular a la línia de la costa.

El consistori hi té objeccions per diversos motius. En primer lloc, pels efectes negatius que pot tenir aquest element en l’ecosistema, especialment al fons marí. A més, es tem que el nou dic pugui acabar sent contraproduent pel que fa a la regeneraciķ natural de les platges. Podria provocar que augmenti l’acumulaciķ de sorra a la zona on ja n’hi ha més (extrem sud de la platja d’Ocata) i que, per contra, se'n redueixi l’aportaciķ natural on és més escassa, a la platja del Masnou, al sud del port.

Tram de la platja d'Ocata malmčs pels temporals d'hivern al 2018.En qualsevol  cas, s’ha programat una reuniķ entre representants de l’Ajuntament i de la Demarcaciķ de Costes a Catalunya, ōrgan que depčn del Ministeri. Serā el 4 de juny, a Barcelona, i servirā per exposar les reserves del municipi envers el projecte i cončixer-lo a fons.

Regeneraciķ de platges
De forma independent al projecte del nou dic, el Ministeri preveu iniciar el 7 de juny els treballs per regenerar les platges malmeses pels temporals de l'hivern passat. L’actuaciķ que es fa al Masnou és part d’una operaciķ del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentaciķ i Medi Ambient que inclou altres municipis del Maresme.

Els dos trams de les platges masnovines que rebran aportacions de sorra sķn:

• Tram 1: Uns 200 metres lineals de la platja del Masnou, entre la Masia (Can Teixidor) i el carrer de Joan Carles I.
• Tram 2: Uns 700 metres lineals de la platja d’Ocata, entre el carrer del Brasil i la riera de Teiā.

El Ministeri calcula una aportaciķ de 18.750 metres cúbics de sorra, sumant els dos trams esmentats. Aquesta arena, així com la que s’abocarā en platges d’altres municipis, s’extraurā dragant-la de les bocanes dels ports del Masnou, Premiā de Mar i Port Balís. També d’una zona situada davant el dic de recer i la bocana del port d’Arenys de Mar.

Alhora, es repararan i es perllongaran tres rampes d’accés a la zona nord de la platja d’Ocata. Dues estan situades davant el carrer del Brasil. La tercera, davant la gasolinera més propera al límit amb Premiā de Mar.

Informaciķ publicada el 28 de maig de 2018
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Prat de la Riba, 1. 08320 El Masnou. Tel. 93 557 17 00